Foto: Cedevita Olimpija/Filip Barbalic

Košarkaši Cedevita Olimpije Jaka Blažič i Zoran Dragić objasnili su kako su uspeli da prelome meč protiv Crvene zvezde.

Videlo se da će crveno-beli u nezgodnom trenutku morati da izvuku maksimum iz sebe u trećoj utakmici za šest dana.

PROČITAJTE JOŠ:

U prve dve, protiv Fenerbahčea i Partizana su pobeđivali, u Tivoliju su od Cedevita Olimpije u 15. kolu ABA lige poklekli sa 96:86.

Imali su šansu da se vrate u život, jer su sa -18 prišli do 77:74, ali su Blažič, Dragić, Karlo Matković i drugovi odbili nalet. Blažič, nekadašnji bek crveno-belih imao je 14 poena, Dragić je ubacio 19, a jedini efikasniji od Zorana je bio Matković sa 23.

„Danas smo pokazali kako se igra za Cedevitu Olimpiju. I pored četiri meseca pauze, dao sam sve od sebe, kao i moji saigrači. Pokazali smo kako moramo da se borimo na terenu, kako da igramo odbranu jedni za druge. U prvom poluvremenu smo Crvenu zvezdu ograničili na vrlo malo poena. Tačno je da su umorni, pre dva dana su igrali meč Evrolige, ali smo ipak morali da se dokazujemo. Pobedili smo evroligaški tim i to je ono što se računa“, rekao je Dragić posle utakmice.

Zvezdu su sa po 24 poena predvodili Jago dos Santos i Nemanja Nedović, ali su Slovenci imali više dvocifrenih i raspoloženih košarkaša.

„Velika pobeda za nas. Posle promene trenera, svi smo doživeli šok terapiju. Već na treninzima se video drugačiji pristup, a tako je bilo i na samom meču. Pohvalio bih našu odbranu. Pokazali smo mnogo agresivnosti i energije koja je neophodna u ovakvim utakmicama. Znamo da je Zvezda bila umorna posle dve evroligaške utakmice, što smo mi iskoristili. U završnici nismo dozvolili da prevlada stres, što je bilo veoma važno, s obzirom da Zvezda ima iskusne igrače. Na kraju zaslužena pobeda u Tivoliju, koja nam uvek daje krila. Uvek je lepo igrati ovde“, kazao je Blažič.

Zvezda sada ima skor od 13 pobeda i dva poraza, dok je Cedevita Olimpija blizu vrha tabele sa 11 pobeda i četiri poraza.

BONUS VIDEO: Najboljih 10 poteza utakmice Crvene zvezde i Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar