Foto: Tanjug/(AP Photo/Rich Pedroncelli

Sakramento Kingsi (5-6) savladali su Indijana Pejserse (6-4) sa 127:122 u meču na kom Nemanja Bjelica nije ni ulazio u igru.

Bjelica, barem zvanično, nema nikakvih problema sa povredom, pa je ovo isključivo odluka trenera Sakramenta Luka Voltona. Ideja je da Glenu Robinsonu Trećem, koji je u poslednje vreme igrao veoma retko jer su prednost imali i Hasan Vajtsajd (u utorak devet minuta, osam poena, dva skoka) i naš as, da više slobode i prostora u igri kako bi iz njega izvukao maksimum.

PROČITAJTE JOŠ

Robinson je 20-minutno poverenje vratio sa sedam poena, tri skoka i dve asistencije, a Kingsi su stigli do drugog trijumfa u poslednjih sedam mečeva.

Na samo minut i po do kraja Domantas Sabonis je postigao poene iz reketa, nakon što je Rišonu Holmsu suđena silazna putanja. Sudije su odgledale snimak i nakon toga odlučile da je bila u pitanju blokada, te je Holms stigao do šeste blokade te večeri (uz 16 poena i 10 skokova). U sledećem napadu Badi Hild svojom šestom trojkom rešava pitanje pobednika (ukupno postigao 18 poena). Najraspoloženiji među „kraljevima“ bio je Harison Barns sa 30 poena, osam skokova i dve asistencije za 37 minuta na parketu.

Sabonis je meč završio sa 28 poena i 11 skokova, Malkolm Brogdon je dodao 24 poena, dok su Oladipo i Dag Mekdermot postigli po 21.

Sakramento je bio još jednom sjajno šuterski raspoložen što svedoči da su i peti put ove sezone u prvom poluvremenu postigli 60 i više poena (65:64). U sredu Kingsi igraju protiv Portlanda i to će biti drugi susret u četiri dana nakon što su u nedelju poraženi sa 125:99.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar