Foto:USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia; Goran srdanov/Nova.rs

Nemanja Bjelica briljirao je na otvaranju NBA sezone u dresu Golden Stejt Voriorsa protiv Los Anđeles Lejkersa (121:114), a nakon toga je na Instagramu imao neobičnu objavu.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski košarkaš povremeno objavljuje fotografije na Instagramu, ali ovog puta je odlučio da podeli jedan trenutak sa meča protiv Lejkersa.

Podelio je snimak basketaške finte koju ju je „prodao“ Entoniju Dejvisu kada je postigao poene na drugi obruč. Ipak, posebno je zanimljivo da je na fotografiji za lokaciju stavio Gajdobra.

Gajdobra je srpsko selo u opštini Bačka Palanka i pravi je fenomen jer iz njega potiče čak 39 doktora nauka i 37 reprezentativaca.

Neretko ga zovu Srpska Sorbona, iako zapravo nema ni srednju školu.

„U Gajdobri postoji nešto što je onaj starogrčki agon. Stalna potreba za nadmetanjem, za postizanje više ciljeva, za takmičenjem, za uzdizanjem, za uzrastanjem u svojim oblastima“, rekao je jednom prilikom prof. dr Jovo Radoš, bivši predsednik Karate saveza Jugoslavije.

Znaju imena sportista ili doktora nauka, pa čak i onih čiji roditelji potiču odavde.

„Ogroman je broj, preko osamnaest repreznentativaca u rukometu. Što se tiče košarke, tu su najpoznatiji igrači Mirko Milićević, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić“, ističe Stojan Dangubić.

Na ovu objavu Bjelice reagovao je proslavljeni srpski glumac Gordan Kičić samo jednom rečju „Direktore“.

Podsetimo, Bjelica ima nekoliko nadimaka, ali „Profesor“ najbolje govori šta radi na paketima više od decenije. Fotografiju su komentarisali i Tadija Dragićević, Damijan Rudež i mnogi drugi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nemanja Bjelica (@nemanjabjelica8)

BONUS VIDEO Željko Obradović reagovao na „Uzmi Željko evro titulu“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare