Trenutak kada je Stef Kari odlučio da se zahvali Nemanji Bjelici
Trenutak kada je Stef Kari odlučio da se zahvali Nemanji Bjelici; Foto: Tanjug-AP Photo/Jeff Chiu

Bogdan Bogdanović i Atlanta nisu se proslavili protiv Vašingtona, zahvaljujući sjajnim partijama Bila i Herela - 122:111. Sa druge strane, Nemanja Bjelica ostao je bez pobede zbog bizarnog kiksa saigrača.

PROČITAJTE JOŠ

Gostovanje Vašingtonu nije prijalo Hoksima, Bil je ubacio 27 poena uz po osam skokova i asistencija, Herel je dodao 25 poena i 13 skokova, dok je Atlantin lider ovaj put bio Kolins sa 28 poena i 12 skokova.

Bogdan Bogdanović imao je skromniji učinak sa 14 poena uz šest skokova i četiri asistencije, i dalje mu fali jedna eksplozivna utakmica u novoj NBA sezoni.

Trojke je šutirao 1/4, proveo je 33 minuta na parketu, nije se proslavio ni Trej Jang sa 15 poena, doduše uz čak 13 asistencija.

Vašington je odskočio na startu sezone i sada ima 4-1, Atlanta je na 3-2, a Bogdan neće pamtiti po lepom ovaj meč i zbog jednog bolnog momenta, kada je pao pri akciji koju je efektno završio Bil.

Bobana Marjanovića nije bilo u igračkom kadru Dalasa u pobedi nad Sparsima (104:99), meč je očekivano izneo Luka Dončić sa 25 poena, pet asistencija i tri skoka, uz podršku Bransona (19 poena i sedam skokova), Marej je nosio San Antonio sa 23 poena i 10 skokova.

Mavsi su tako vezali tri pobede posle startnog poraza od Atlante, naredni meč biće posebno zanimljiv jer Dalas gostuje Denveru – biće to duel aktuelnog MVP-ja i najvećeg favorita za ovu titulu u novoj sezoni, ukoliko Nagitsi odluče da Nikola Jokić zaigra posle povrede.

Filadelfija je nadigrala Pistonse uz 30 poena i 18 skokova Embida, Niksi slave minimalac protiv Bulsa, pošto su u završnici prokockali 13 poena prednosti.

Voker je predvodio Nikse sa 22 poena, Lavin je za Čikago ubacio 25 poena, Nikola Vučević je imao 22 uz osam skokova.

Juta je priredila teško veče Hjustonu i ubedljivo slavila, i to tako što je imala sedmoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, Bojan Bogdanović se izdvojio sa 19 poena, Gober je imao 16 uz 14 skokova, a produžetak je viđen u susretu Voriorsa i Memfisa.

Neizvesna je bila završnica, a kobnu grešku napravio je Drejmond Grin samo minut pre kraja, pri 98:98.

Predugo je prevodio loptu preko centra, nije bio ni čuvan ni napadan, ali je pozivao akciju i zaboravio da postoji vremensko ograničenje za prelazak preko polovine protivnika.

Lopta je pripala Memfisu, koji je iskoristio ovaj pad koncentracije i loš momenat rivala da na kraju dođe do trijumfa.

Morant je imao 30 poena u pobedničkom timu, Kari je za Voriorse ubacio 36 poena uz sedam skokova i osam asistencija, Nemanja Bjelica je imao četiri poena, četiri skoka i tri asistencije, proveo je 14 minuta na parketu uz šut 2/6.

Uz kiks Grina, alarmantan podatak za Voriorse je da Stef Kari nema koš iz igre u poslednjoj četvrtini ili produžetku na poslednje tri utakmice, uz šut 0/11.

NBA, rezultati

Filadelfija – Detroit 110:102

Vašington – Atlanta 122:111

Čikago – Niksi 103:104

Hjuston – Juta 91:122

Dalas – Spars 104:99

Golden Stejt – Memfis 101:104 – produžetak

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Navijači Zvezde prozivali Italijane, dobili odgovor 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar