Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Košarkaški klub Bosna, koji je pokorio Stari kontinent davne 1979. godine, nalazi se pred gašenjem i po svemu sudeći neće igrati u prvenstvu Bosne i Hercegovine naredne sezone.

Bosna godinama prolazi kroz težak period, a koronavirus samo je produbio agoniju nekadašnjeg diva. Čelnici kluba najavili su mogućnost da dođe do gašenja kluba.

PROČITAJTE JOŠ

„Nažalost, to je gorka istina. Svake godine, odnosno svaki mesec, očekujemo da će se nešto promeniti, ali situacija je samo gora. Uputili smo pozive za pomoć, na svim nivoima vlasti od predsedništva države do ppština, ali nam je pomogla samo županija Sarajevo. Međutim, ni sa njihovih 15.000 evra, na kojima smo im i te kako zahvalni, ne možemo opstati. Na godišnjem nivou treba nam najmanje 100.000 evra, i to je novac sa kojim bismo se borili za opstanak“, izjavio je Almir Bradić, predsednik kluba za medije u BiH.

Klub trenutno nosi naziv Rojal Bosna i do 21. septembra bi morao da prijavi ekipu za sledeću sezonu. U slučaju da se nešto drastično ne promeni, klub će prestati da postoji.

„Počeli smo da gubimo strpljenje u borbi za goli život. Zanimljiv da ivše niko ne priča o krivcima za Bosnine milionske dugove. Ko je to napravio i kako je napravio? Udaramo glavom u zid u svim sferama“, poručio je Bradić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram