Foto: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Nekadašnji centar više NBA timova Kendrik Perkins ušao je u raspravu sa Drejmondom Grinom iz Golden Stejt Voriorsa u vezi sa uticajem stranih igrača na igru pod obručima.

PROČITAJTE JOŠ:

Perkins smatra da pojedini evropski igrači preuzimaju primat u toj igri, a Grin mu „kontrira“ već nekoliko dana.

Tako mu je između ostalog u jednom videu poručio da „Perkins priča previše s**nja“, jer je nekadašnji šampion NBA sa Bostonom, kritikovao američki tim i Grega Popoviča, ali je kasnije čestitao na zlatu u Tokiju.

„Međunarodni košarkaši preuzimaju košarkašku igru. Nastavite dalje“, napisao je Perkins pre desetak dana i reagovao na igre Luke Dončića u Japanu.

Dončić je blistao sve vreme, imao i tripl-dabl, dok su Slovenci na kraju dospeli do četvrtog mesta. Grin Perkinsu nije ostao dužan, pa je Kendrik hteo da dodatno pojasni na šta je mislio.

„Poslednja tri MVP-ja… međunarodna. Poslednja četiri priznanja za najboljeg defanzivca u ligi, međunarodna. Poslednji MVP finala, strani igrač. Preuzimaju košarkašku igru, a ne Olimpijske igre. Ne možeš da ‘prevariš prevaranta’ Grin. Sad produži dalje“, rekao je Perkins.

Podsećamo, time je u raspravu uvukao i Nikolu Jokića i Janisa Adetokumba. Jokić je aktuelni MVP NBA lige, a pre njega je to bio Adetokumbo, koji je sada aktuelni MVP finala.

Najbolji odbrambeni igrač je takođe iz Evrope i to je trenutno, a tri puta u poslednje četiri godine bio Rudi Gober, centar Jute.

Spomenuti Dončić je za naredne godine jedan od najozbiljnijih kandidata za MVP priznanje, pa je jasno da sve kvalitetniji igrači iz Evrope i inostranstva dobijaju na značaju u NBA.

BONUS VIDEO: Datunašvili stigao u Beograd, nosi srpsku zastavu i medalju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar