Foto: Tanjug / AP Photo/Michael Dwyer

Bivši američki košarkaš Kendrik Perkins žestoko je prozvao trenera Boston Seltiksa Džoa Mazulu posle poraza "kelta" u TD Gardenu u petak na subotu.

Denver Nagetsi su prekinuli niz od 20 pobeda Bostona kod kuće sa 102:100, a Nikola Jokić i Džamal Marej su predvodili svoj tim do pobede.

PROČITAJTE JOŠ:

Marej je imao 35 poena, osam skokova i pet asistencija, a Jokić 34 poena, 12 skokova i devet asistencija.

„Svidelo mi se šta je radio Majkl Meloun u ovom meču večeras. Spremio je svoje momke i takođe mi se svideo Jokić. Nije bio nijedan igrač u tom timu koji je mogao da ga zaustavi. Bez nepoštovanja za Kristapsa Porzingisa i velikog Ala Horforda, ali večeras, posle utakmice s Džoelom Embidom gde ga je Embid terao da ‘radi’, Jokić je podsetio svet ko je i zašto je bio MVP finala prošle sezone“, rekao je Perkins koji je proteklih sezona bio jedan od najglasnijih među onima koji su podržavali Embidov izbor za MVP-ja.

Onda se prebacio na kritike na račun Džoa Mazule, trenera ekipe koja je sve do sada bila kao kaznena ekspedicija u NBA ligi. Boston je doživeo prvi poraz kod kuće upravo od Denvera i imao je šansu da pobedi ili izbori produžetak da je Džejson Tejtum pogodio poslednji šut.

„Oni tamo imaju dvojicu Mazula. Imaju jednog čija je filozofija: šutnućemo više trojki od vas. I kad pogađaju, on izgleda sjajno. Ali, onda imate i onog drugog Mazulu, koji samo stoji tamo i tera vas da se zapitate: Ako mu izvadite mozak i stavite ptičicu unutra, ptica će početi da leti unazad. Imate i tog Džoa Mazulu“, rekao je Perkins.

I nije se tu zaustavio… Nastavio da je proziva trenera Bostona za postavke u napadu, mada je Denver u više navrata ostavljao igrače Seltiksa na otvorenim šutevima za tri poena i „kelti“ su jednostavno te pozicije koristili – sa manje ili više uspeha.

„Znate zašto to kažem? Jer on svojim igračima ne omogućava lake i otvorene šuteve. Iznova i iznova pričamo, napadni reket. Imaš toliko igrača koji su dobri u utrčavanjima. Ne mogu da nastave da konstantno igraju taj AAU (amaterska unija prim. aut) stil košarke bez prekida. Morate da imate postavljene akcije“, kazao je Perkins.

Boston sada ima skor od 32 pobede i deset poraza na prvom mestu istočne konferencije, dok je Denver treći u zapadnoj konferenciji sa 29 pobeda i 14 poraza.

BONUS VIDEO: Embid bolji od Jokića u derbiju NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar