Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Stefan Marković spada u red igrača koji su praktično u potpunosti po ukusu Dejana Radonjića - do tog spoja došlo je potpisom za Crvenu zvezdu.

PROČITAJTE JOŠ

S obzirom na kadrovske probleme, Crvena zvezda je dobro „izgurala“ period sa krpljenjima, kompenzacijama, fluidnošću sa pozicijama, iscrpljujućom minutažom za Nikolu Kalinića ili Nejta Voltersa.

Sada se sve menja dolaskom Markovića, koji je nekoliko puta bio želja Crvene zvezde, ali se nikada dogovor nije ostvario.

„Iskusni plejmejker i trofejni reprezentativac Srbije je sa crveno belima potpisao ugovor do kraja sezone 2022/2023! Stefan Marković je rođen 1988. godine u Beogradu, a Crvena zvezda će mu biti 10. klub u izuzetno bogatoj karijeri“, saopštila je Zvezda u noći između ponedeljka i utorka oko ponoći i ostavila mnoge navijače bez sna.

Mirnije će sada spavati čak i Kalinić, iako se poziciono ne poklapa sa Markovićem – u odsustvu Nikole Ivanovića i generalno od početka sezone, često je preuzimao plejmejkerse uloge, prevodio loptu i dodatno se trošio.

Sada će dobiti još jednog lidera koji može da mu stane uz rame, rastereti igru i pruži mnogo više opcija u kreiranju.

Foto; Srdjan Stevanovic / Starsport

Iako su mnogi navijači možda priželjkivali šutera „ubicu“, dolazak Markovića može otvoriti mogućnost da se u tom segmentu drugi igrači istaknu, poput Holinsa koji se nije najbolje snašao u tranzicionom periodu kada tim nije bio kompletan.

Ujedno, po povratku bi i Ivanović mogao više prostora da dobije pri šutu, pa Zvezdi osetljiva ostaje samo centarska pozicija.

Dolazak Markovića može biti udarac samo za Aleksu Uskokovića, koji nije uspeo da iskoristi svoji pet minuta i minutažu kada je Zvezda bila desetkovana, nedostajalo mu je hrabrosti i odlučnosti čak i protiv demoliranog Panatinaikosa.

Stefan Marković, Miloš Teodosić i Džulijan Gembl Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Sada se od Markovića očekuje da pojedinim saigračima obezbedi više poena, na Zvezdi je još da sačeka povratak Erona Vajta, sa kojim je i Stefan nekada igrao zajedno u Zenitu.

Nepoznanica čak i nema mnogo, sa Kalinićem je igrao u reprezentaciji, iza sebe ima 33 godine i CV sa titulom u Italiji iz 2021. godine, uz srebra sa Srbijom na Olimpijskim igrama, Evropskom prvenstvu i Svetskom prvenstvu.

Zbog godina, problema sa povredama i pređašnjeg iskustva u Virtusu, od Markovića se sigurno neće očekivati da bude noseći plej igre Zvezde koji će provoditi 30 minuta na parketu, već fantastična dopuna i miks sa Voltersom, uz ostale nosioce igre.

Defanzivno, suvišno je i govoriti o kvalitetima Markovića, upravo u ovom segmentu je i izgradio imidž i identitet u košarci, pa će Zvezdini protivnici često dobijati dodatnu glavobolju  u želji da prebace magičnu crtu od 60 poena, naročito u Beogradu.

I bez njega, crveno-beli su naneli najveće poniženje Panatinaikosu u istoriji nastupa u Evrolige, sa -33, svođenjem na tek 48 ubačenih poena.

Oko klase dileme nema, ostaje samo forma – dugo nije igrao Marković i sigurno se ne može očekivati ekspresni veliki doprinos, iako je moguće da će debitovati već u četvrtak u 19.00 protiv Asvela, a već u nedelju Zvezda igra i protiv Partizana u identičnom terminu u ABA ligi.

BONUS VIDEO Luka Mitrović posle Zvezda – PAO: Kao da smo dali 20 trojki, koliko smo ih promašili pre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar