Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić završio je NBA sezonu u plej-ofu na neprijatan način, isključenjem u eliminaciji Denvera od Finiksa.

PROČITAJTE JOŠ

Ispostavilo se da Denver nema kapacitet da parira Sansima bez Džamala Mareja, „isceđen“ je maksimum protiv Portlanda koji je pao sa 4-2, pa je usledilo čišćenje od ekipe koja je raznovrsna i kompaktnija od Blejzersa.

Tako je u poslednjem meču bilo 125:118, Sansi idu u finale Zapada i čekaju bolje iz duela Juta – Klipers, a Nikola Jokić otići će u Srbiju na zasluženi odmor posle MVP titule ligaškog dela sezone.

Dobio je poziv Igora Kokoškova za reprezentaciju Srbije, koju čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre, a Jokić je rekao da će o ovome pričati tek kada završi sezonu u Denveru.

Sada je došao taj trenutak, a sam Jokić na neprijatan način završio je nastup zbog isključenja.

Pred kraj treće deonice, izgubio je nerve jer mu nije sviran faul, pa je bes iskalio tako što je udario Kamerona Pejna i sudije su ga poslale u svlačionicu.

Bilo je i gužve na parketu zbog toga, Devin Buker se suočio sa Jokićem, a posle su se strasti smirile, ali je Denver ostao bez okosnice.

Barton je bio najefikasniji u Denveru sa 25 poena, Jokić je do isključenja odigrao 28 minuta i to je bilo dovoljno za 22 poena i 11 skokova uz četiri asistencije.

Jokić je šutirao 9/17 iz igre, ali sve je uzaludno jer Finiks ima više konstatnih igrača i aduta.

Tako je Pol dirigovao sa 37 poena i sedam asistencija, Buker je dodao 34 poena i 11 skokova.

Seriju je obeležio Kris Pol, igra kao u transu i sa 36 godina i 38 dana postao je najstariji igrač koji je ubacio više od 35 poena na utakmici uz 70 posto šuta.

Dominira kroz plej-of i ima odnos 41-3 kada su u pitanju asistencije i izgubljene lopte, najbolji je igrač celokupnog duela sa Denverom, ima velike zasluge i za trijumf nad Lejkersima, koje je dotukao Buker.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare