Dušan Alimpijević Foto: Federico Pestellini / Panoramic / Profimedia

Košarkaši Bešiktaša predvođeni srpskim trenerom, Dušanom Alimpijevićem, poraženi su na gostovanju Burgu u prvoj utakmici polufinalne serije Evrokupa 86:74.

Svih 40 minuta prednost je imala domaća ekipa. Samo u prvoj četvrtini je postojala prava rezultatska neizvesnost. Burg je u tom periodu održavao razliku od dva do pet poena.

U drugoj četvrtini je Bešiktaš zaigrao znatno slabije u odbrani, a napad je ostao na otprilike istom nivou, što je Burg iskoristio i napravio razliku od 11 poena u ovoj deonici, sveukupno 14 razlike na poluvremenu.

#related-news_0

U trećoj deonici, Bešiktaš nad je dao nadu da bismo mogli do kraja da pratimo neizvesnu utakmicu. Alimpijevićev tim je uspeo da se spusti na šest razlike, ali u trenucima kada je trebalo potpuno da se približi, promašio je relativno lake šuteve. Mnogo šansi je propustila turska ekipa što je Burg znao da kazni.

Najefikasniji na utakmici bio je košarkaš Burga Ajzea Majk dok se kod Bešiktaša najviše istakao Anhel Delgado sa 15 poena i 16 skokova. Dobar nastup imao je i Marko Simonović koji je zabeležio 14 poena.

Revanš će se igrati u dvorani „Sinan Erdem Dom“ u kojoj nastupa i Anadolu Efes. Ovo nije dvorana u kojoj inače igra Bešiktaš. Očekuje se puna hala u utakmici koju Alimpijevićev tim mora da dobije ako želi da ostane u Evrokupu, budući da se serija igra do dve pobede. Ova utakmica na programu je za tri dana.

U drugoj polufinalnoj seriji sastaju se Pariz i London Lajons.

Dvorana: Ekinoks, Sudije: Boris Rižik, Josip Radojković, Majkl Rosi

Burg: Luis, Benitez, Morgan, Džulijen, Braun, Humeau, Rouland, Salaš, Kourbi, Majk, Hanifi, Risašer, Masa, Kokila, So

Bešiktaš: Metjuz, Olman, Ugurlu, Ozbek, Aksu, Nidam, Arslan, Durmaz, Konan, Mičel, Simonović, Delgado, Jigitoglu

Burg - Bešiktaš, 86:74 (16:13, 28:17, 18:26, 24:18)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar