Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Novinar Itan Šervud Štraus je objavio knjigu "Mašina za pobede" posvećenu Golden Stejt Voriorsima i poslednjoj sezoni u kojoj su se zajedno u timu našle četiri zvezde.

U delu objavljenom u okviru promocije dela, autor je opisao svoj sukob sa Kevinom Durentom tokom sezone obeležene kvarenjem atmosfere u svlačionici koja je izgledala kao najsložnija u ligi.

Durent je tokom te sezone delovao kao da je jednom nogom van tima, navodi autor, dodajući da je u jednom od tekstova konstatovao da Voriorsi čine sve da bi svoju zvezdu učinili srećnim.

Problem izazvan sukobom Drejmonda Grina i Durenta zbog odluke krilnog centra da sam završi poslednji napad u Stejpls centru, pretvorio se u potpuno razaranje timskog duha i na kraju odlazak Durenta iz Zaliva.

„Od zajedničkog prijatelja sam čuo da je Kevin ljut zbog teksta. Znao sam da će se nešto desiti i desilo se. Uoči utakmice u Sakramentu sreli smo se na terenu, tokom zagrevanja. Prekinuo je šutersku seriju, zaleteo se ka meni i pitao me kako sam mogao da napišem to sra*je“, naveo je Štraus.

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

 

Autor dalje opisuje da Durent pomno prati šta se piše o njemu i da nije pristupio na način da ga upita za poentu priče, već je reagovao agresivno, što je on shvatio i kao neku vrstu katarze.

„Ti me ne znaš! Ne znaš šta me čini srećnim“, navodno je rekao Durent.

Štraus dodaje i da ga je potom tadašnji košarkaš Voriorsa pozvao na razgovor i pokušao da objasni šta je bio problem.

„Ne toliko glasno, čoveče, ne treba svi da čuju o čemu pričamo“, navodno je rekao Durent, dok se u svlačionici nalazio Kvin Kuk.

„Zašto je Durent brinuo o tome da neko drugi čuje kad nije bilo dogovoreno da je to poverljiv razgovor?“, upitao je autor.

Dalje navodi da je pokušao da se objasni, ali ga je Durent optužio da želi da se dodvori simpatizerima Stefa Karija.

Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

„Često se sukobljavao sa njima na društvenim mrežama, a u jednom od pitanja da li bi pre izabrao Kajrija Irvinga ili svog tadašnjeg saigrača rekao je da bi morao da razmisli o tome“, ističe autor.

Razgovor se završio porukom Durenta Štrausu.

„Samo radi svoj je*eni posao, misleći na izveštavanje o tome šta je on rekao i uradio na terenu“.

Štraus je rekao i da je tokom poslednjih priprema za utakmicu razgovarao sa komentatorom Voriorsa Džimom Barnetom.

„Rekao mi je da me Durent sve vreme strelja pogledom. Nisam znao šta ga čini srećnim, ali sam znao šta bi moglo da ga iznervira“, zaključio je Štraus.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram