Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

"Bejbi Šek" je jedan od najpoznatijih i najsimpatičnijih košarkaša u 21. veku, a danas je rekao zbogom košarci.

Sofoklis Skorcijanitis, čuveni grčki as, čitavu karijeru je muku mučio sa ogromnim brojem kilograma.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog problema sa kilogramima (imao klauzule po kojima ne sme u toku sezone da bude teži od 135 kilograma) je bio sklon povredama koje su umnogome odredile njegovu karijeru. Kada se na sve to doda specifična situacija sa koronavirsom, odluka postaje i te kako jasna.

„Zbog situacije koja vlada u svetu, posebno zbog koronavirusa koji muči lige, odlučio sam da siđem sa scene. Moja odluka je da se penzionišem. Imaću više vremena da se posvetim porodici i da pomognem supruzi da razvije svoju karijeru“, rekao je čuveni košarkaš.

Ipak, zbog ovog je bio neobično snažan, ali se brzo umarao, pa je retko kada igrao duže od sedam, osam vezanih minuta.

U to su se iz prve ruke uverili i navijači Crvene zvezde. Grk je došao kao veliko pojačanje, Zvezda je spremila i posebno iznenađenje u specijalno organizovanom autobusu. Navijači su mahali zastavicama, pokazali crveno-bela obeležja, a Sofo je isprva pomislio da su ga svi zaboravili po sletanju u Beograd. Prevaren je, a nije krio oduševljenje kada je shvatio da je sve izrežirano.

Nikada nije zaigrao u NBA ligi, iako je bio draftovan 2003. godine kao 34. pik od strane LA Klipersa.

Poreklom je iz Kameruna, ali je odlučio da brani boje Grčke (uzeo srebro na SP 2006. i bronzu na EP 2009. godine).

Nadimak „Bejbi Šek“ dobio je zbog poređenja sa Šekilom O’Nilom, u karijeri je nosio dresove Iraklisa, Kantua, Arisa, Olimpijakosa, Makabija (osvojio Evroligu 2014. sa ovim klubom), Panatinaikosa, Crvene zvezde, PAOK-a, Ariesa Trikalua i na kraju Jonikosa Nikajasa.

FOTO: EPA/LUKAS SCHULZE

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar