Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Roberson)
Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Roberson)

Ovog utorka počinje Svetsko prvenstvo u basketu 3×3 u belgijskom gradu Antverpenu. Ovo Svetsko prvenstvo održava se od 21. do 26. juna, a naša 3×3 reprezentacija pokušaće da potvrdi da se kod nas igra najbolji basket na svetu.

Basketaši Srbije su do sada osvojili četiri zlatne medalje na Svetskim prvenstvima (uz jedno srebro), ali poslednja medalja sa ovog prvenstva je stigla u vitrine naše zemlje još 2018. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Reprezentacija Srbije je prošlogodišnji osvajač zlatne medalje na FIBA 3×3 Evropskom prvenstvu (Pariz), ali i osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Put Antverpena krenula je ekipa u sastavu: Dejan Majstorović, Marko Branković, Strahinja Stojačić i Mihailo Vasić, dok ih prati stručni štab u sastavu: Marko Ždero – selektor, Danilo Lukić – trener, Stojan Subašić – fizioterapeut, uz tim menadžera reprezentacije Gorana Vojkića.

Reprezentacija Srbije će svoje prve mečeve u okviru A grupe igrati u utorak, 21. juna, prvo protiv reprezentacije Novog Zelanda (od 11.55 sati), a potom i protiv Portorika (od 14.55 časova).

Poslednja dva meča u grupi Srbija će igrati u četvrtak (23. juna) i to prvo protiv Brazila (od 12.20 časova), a potom i od 14.00 sati protiv Francuske.

Basketasi
Foto: KSS

Neophodno je zauzeti jedno od prva dva mesta u grupi kako bi se reprezentacija Srbije plasirala u četvrtfinale prvenstva.

Četvrtfinalni mečevi zakazani su za subotu (25. jun) od 16.35 sati, da bi u slučaju plasmana u polufinale (i borbu za medalje) naša reprezentacija nastupala i poslednjeg dana takmičenja – u nedelju 26. juna od 18.10 sati.

Sve mečeve FIBA 3×3 Svetskog prvenstva u Antverpenu možete pratiti na zvaničnom YouTube kanalu FIBA 3×3.

BONUS VIDEO Majstorović: Držali smo se zajedno, zasluženo zlato

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar