Foto: Streetball liga

Basketaši Uba pobednici su beogradskog turnira “Pro Quest” održanog u tržnom centru Galerija.

Ovaj tim je u velikom finalu spektakla koji je organizovala ovdašnja “Elite 3×3 Streetball” liga pobedio velikog rivala ekipu Limana sa 21:19.

PROČITAJTE JOŠ

Finalni duel predstavljao je okršaj prvoplasiranog tima na FIBA 3×3 listi, Uba i Limana, koji ostaje drugi. Na kraju je novi trofej omogućio Ubljanima da tu i ostanu, dok je za najkorisnijeg igrača turnira proglašen Strahinja Stojačić. Basketaši Uba će podeliti i novčanu nagradu od deset hiljada evra, a Limana upola manju, dok su ujedno oba tima dobila karte za masters koji se u novembru (11. i 12) održava u Rijadu.

Što se same utakmice tiče vidjena je velika borba, shodno ulogu koji je imala, sa ukupno 20 faulova, po deset na obe strane i čak tri obostrane greške. Liman je bolje otvorio meč, ali je Ub polako topio prednost preokrenuo i u završnici došao do maksimalnih pet poena prednosti. To je lako moglo da padne u vodu, pošto je Liman prišao na 19:20, na minut i sedam sekundi, ali je tada Mihailo Vasić faulirao Dejana Majstorovića i poslao ga na liniju penala, a on je iz prvog od dva pokušaja doneo novi trofej svom timu ove sezone.

Treće mesto na turniru osvojila je ekipa Hulhumale sa Maldiva predvođena Dušanom Domovićem Bulutom, koja je poražena u polufinalu od Limana (21:20), dok je Ub pred duel za trofej nadigrao Dunav (21:19).

basket
Foto: Streetball liga

BONUS VIDEO Ovako izgledaju zlatna medalja i lopta iz finala Evrobasketa 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar