Barcelona Bajern Svetislav Pešić
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Dan pošto je izgubila od Baskonije u finalu ACB lige, Barselona je odlučila da raskine ugovor sa Svetislavom Pešićem.

PROČITAJTE JOŠ

„Barselona i Svetislav Pešić postigli su dogovor o raskidu ugovora. Klub je zahvalan srpskom stručnjaku na posvećenosti i želi mu sreću, lično i profesionalno“, navela je Barselona u zvaničnom saopštenju.

Ovakav epolog mogao je da se očekuje, jer i pored dva osvojena Kupa kralja, Pešić u drugom mandatu u katalonskom klubu nije ostvario bar jedan od dva glavna cilja – titulu prvaka Španije ili šampiona Evrope.

U dva navrata kao trener, od 2002. do 2004. i od 2018. do sada, srpski stručnjak vodio je Barsu do 235 pobeda na 322 zvanične utakmice. Pokazao je 2003. godine put Barseloni do pehara Evrolige, prvog u istoriji kluba, zatim dve ACB titule (2003 i 2004) i tri Kupa kralja (2003, 2018. i 2019).

„Pre nego što smo započeli finalni turnir ACB lige u Valensiji, dogovorili smo se da će ovo biti moja poslednja sezona kao trener tima, jer je moj posao već obavljen i došlo je vreme da se drugoj osobi pruži prilika. Ponosan sam na svoj i rad igrača tokom ovih sezona, i uvek ću biti na raspolaganju Barsi“, reči su Pešića, sada već bivšeg trenera Barselone koja će krenuti u potragu za njegovim naslednikom.

Kao prva opcija Katalonaca uveliko se pominje Šarunas Jasikevičijus, koji na stolu ima i ponudu Fenerbahčea.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare