Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT

U dva dana je stiglo nekoliko zabrinjavajućih vesti iz Španije. Prvo su, u subotu, Estudijantes i Tenerife objavili da imaju po jednog pozitivnog igrača na koronavirus.

Zatim je u nedelju Fuelabrada saopštila da petorica imaju pozitivan test, pa je i Baskonija iznela u javnost da je jedan igrač, po dolasku u Vitoriju, takođe pozitivan.

Za sada nijedan klub ne saopštava imena zaraženih, ali je sigurno da u Estudijantesu to nije Aleksa Avramović.

PROČITAJTE JOŠ

„Kao i svi, po dolasku, odnosno u mom slučaju povratku u klub, odradili smo PCR testove. Moj je negativan“, kaže za Nova.rs Avramović.

Ostatak ekipe je, posle objavljivanja da je jedan igrač negativan, dobio tri dana slobodno.

„Radimo sve po protokolu, pa ćemo se, po rezultatima novih testova, ukoliko svi budu negativni, vratiti treninzima.“

Ne krije Avramović da se uželeo košarke, jer „studenti“, za razliku od 12 ekipa koje su se krajem juna našle u Valensiji, nisu igrali završnicu ACB lige. Poslednji meč odigrali su 8. marta.

„Evo više pet meseci bez meča. Svi smo se uželeli košarke. Samo da bude dobra zdravstvena situacija, pa nas eto opet na utakmicama.“

Aleksa Avramović i Igor Kokoškov
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Želi madridski klub, koji mnogo zaostaje po peharima za komšijama iz Reala, ali ne i po broju velikih igrača koje su uputili na trofejni put, da popravi sliku od prošle sezone u kojoj je bio na dnu šampionata… Na kraju se, uslovno, sve dobro završilo za njih, jer je odlučeno da nema ispadanja, a nova trku za titulu krenuće od polovine septembra.

PROČITAJTE JOŠ Ivanović i Baskonija posle 10 godina opet na španskom tronu

„Nismo imali sreće tokom prošle sezone. Izgubili smo mnogo utakmica na jednu, dve lopte. Ali, da se ne okrećemo unazad. Uveren sam da ćemo ove godine biti daleko bolji.“

Zasad se ne zna da li će ekipe znanje demonstrirati samo pred TV kamerama, ili će sezona početi bar sa ograničenim brojem gledalaca u hali. Nagađa se da bi možda od januara moglo da se dozvoli da 30 odsto mesta u halama bude popunjeno.

PROČITAJTE JOŠ Milosavljević: Povrede me naučile da planovi ništa ne vrede

„Iskreno, znam koliko i vi. Biće kako biti mora, sada smo koncentrisani na početak priprema. Posle samo da krenu utakmice…“

Iako je zdravstvena situacija daleko od idealne, ipak, kako kaže Aleksa, u odnosu na početak epidemije, u Madridu je umnogome zdravija atmosfera.

„Primetna je velika samoodogovornost građana. Svi vode računa, od nošenja maski do ostalih zdravstveno-bezbednosnih mera. Vlada optimizam, naravno. Jer, kao sve, i ova pandemija će da prođe…“, završava Avramović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram