Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Sjajan posao Atlante.

U velikom trejdu dan pre zvaničnog početka letnjeg prelaznog roka u NBA ligi, Atlanta Houksi su u svoj redove doveli ol-star igrača i tako najavili velike ambicije za narednu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ

Dežonte Marej je prešao iz San Antonio Sparsa u Atlanta Hokse u zamenu za Danila Galinarija i buduće pikove na draftu.

Tako je tim našeg Bogdana Bogdanovića dobio značajno pojačanje u spoljnoj liniji za narednu godinu.

Sparsi će dobiti pikove Atlante u prvom krugu 2023, 2025. i 2027. (klubovima nije dozvoljeno da menjaju pikove u uzastopnim godinama prema pravilima) i pravo da zamene izbore 2026. Izbor za draft sledeće godine prvobitno je pripadao Šarlot Hornetsima i zavisiće od njihovih rezultata sledeće sezone.

Sparsi su tako ušli u potpunu rekonstrukciju tima jer su ostali bez najboljeg igrača, koji je prošle sezone prvi put izabran na ol-star utakmici, a prosečno je beležio 21,1 poen, 8,3 skoka, 9,2 asistencije i 2 ukradene lopte po čemu je bio najbolji u ligi. Prve četiri sezone bio je sjajan defanzivac, a 2018. je izabran u drugu odbrambenu petorku lige, ali je u prošlosti drastično napredovao i u napadačkom segmentu i postao jedan od najsvestranijih NBA igrača.

U Mareju, Houksi će dobiti plejmejkera ​​koji može da čuva najbolje protivničke spoljne igrače i da rastereti prvu zvezdu Tree Janga, omogućavajući mu da manje troši na odbranu i obaveze u vezi sa organizacijom, a više se posveti onome što najbolje radi – zatrpavanju protivničkog koša.

Ovo verovatno znači i da će Bogdan Bogdanović više vremena provoditi na krilu, pa bi mogli da gledamo i prilino niske petorke Atlante.

BONUS VIDEO Najboljih 10 blokada u sezoni Evrolige 2021/2022 Košarka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare