Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Ataman je čovek na misiji.

Dvostruki uzastopni osvajač Evrolige Efes je započeo sezonu pobedom, a ceh je nažalost platila Crvena zvezda.

Tim iz Istanbula je slavio rezultatom 72:59 i tako počeo pohod na treću uzastopnu titulu koju je najavio i trener Ergin Ataman.

PROČITAJTE JOŠ

„Prošle godine moja mantra je bilo odbrojavanje, to je broj pobeda koji nas je delio od druge titule. Ovaj put ću hodati po terenu sa tri prsta kao znak. Neću da trošim reči, dovoljno je da obeležim broj“, rekao je Ataman koji je u ivše navrata pričao o želji da po treći put pokori Evropu.

Potom se osvrnuo i na konkurenciju ove sezone u Evroligi.

„Evroliga je veoma jaka, konkurentnija i teža. Postoje tri grupe po šest timova raspoređenih po kvalitetu sa minimalnom razlikom između njih. Za fajnal-forće se boriti Efes, Real, Barselona, Milano, Olimpijakos pa čak i Monako koji je značajno povećao budžet i doveo odlične igrače. Za plej-of će se boriti i Fenerbahče, Bajern, Makabi, Panatinaikos i Partizan zbog povratka Obradovića i sa domaćim terenom koji može da napravi razliku kao i Virtus Bolonja. Zatim su tu ostali koji mogu iznenaditi“.

On je za kraj prognozirao i ko će biti u finalu Evrolige.

„Armani je značajno ojačao ekipu na svim pozicijama iako su izguili Ćaća Rodrigeza, Za mene su oni naš najopasniji rival. I zato ću reći da če Milano i Efes igrati finale Evrolige i to će biti spektakularna utakmica“.

BONUS VIDEO Dante Egzum raspalio navijače Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar