Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana su doživeli prvi poraz u sezoni na gostovanju Andori u četvrtom kolu Evrokupa, rezultatom 61:60.

PROČITAJTE JOŠ

Videli smo dramatičnu završnicu u kojoj je Partizan imao šut za pobedu posle promašaja Jelineka sa linije slobodnih bacanja, ali Avramović nije uspeo da pogodi sa pola terena.

Najefikasniji u redovima Partizana je bio Kevin Panter za 13 poena i očajnim šutem iz igre od 3/13. Dvocifren je bio i Ledej sa 12 poena i 10 skokova, ali je izblokiran čak četiri puta. U ekipi Andore su čak četvorica igrača bila dvocifrena, a najbolji je bio Arteaga sa 15, Miler-Mekintajer je ubacio 11 dok su po 10 poena postigli Oriol i Jelinek.

Sam početak meča je nagovestio veliku borbu i ne baš atratktivan meč. Vidna je bila nervoza na obe strane pa smo videli seriju promašaja. Crno-beli su preko Madara uspeli da dođu do minimalne prednosti, ali su u završnici prve četvrtine posle serije promašaja dozvolili preokret Andori.

U meču u kojem je pogođen šut za tri poena bio misaona imenica, jedna trojka i jedna dobro realizovana kontra je bila dovoljna da Andora preokrene rezultat i dođe do prednosti na kraju prve četvrtine koja je mogla da bude i ubedljivija.

U drugoj deonici su se promenile stvari i Partizan je preko Ledeja i Avramovića uz odličnu odbranu uspeo da uđe u seriju i prvi put dođe do dvocifrene prednosti.

Dozvolio je Partizan Andori samo tri poena u prvih pet minuta, a do poluvremena ukupno osam i samo je bolja realizacija sprečila ekipu Željka Obradovića da na odmor ode sa više od osam razlike. Partizan je u tom delu pogodio samo dve trojke iz 12 pokušaja.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

U nastavku meča se igra Partizana potpuno raspala. Očajan napad je postao još gori, a Andora je preko Jelineka i Milera-Mekintajera počeka da pronalazi ritam.

Do kraja treće četvrtine je usledio potpuni raspad ekipe Željka Obradovića, a samo su greške domaćih sprečile da razlika ne bude veća od osam poena.

Poslednja deonica je otvorena sa dosta nervoze, ali se u jednom trenutku probudio Kevin Panter koji serijom poena vraća crno-bele u egal. Priključio se trojkom i poenima na obruču Lidej i Partizan je na trenutak uspeo da povede.

Taman kada je izgledalo da će crno-beli napraviti veliki preokret, usledili su novi promašaji, a Andora je uspela da pogodi neke šuteve is tekne tri poena prednosti.

Partizan je poenima Pantera sa linije bacanja uspeo da smanji na poen zaostatka, ali je usledila greška jer su dozvolili previše vremena da naprave faul.

Jelinek je promašio dva bacanja, a Avramović posle skoka pokušao šutem sa pola terena da donese pobedu, ali je bio neprecizan što je označilo i prvi poraz Partizana u sezoni.

U sledećem kolu Evrokupa, Partizan dočekuje Lietkabelis, a pre toga ih očekuje i derbi sa Crvenom zvezdom u ABA ligi.

Andora – Partizan 61:60

Dvorana: Poliesportu, Andora.   Sudije: Lotermozer, Perandi, Caruča

Andora: Miler-Mekintajer, Pauli, Olumujiva, Love, Hanan, Noua, Nakić, Dijanj, Kroford, Kolom, Jelinek, Morgan, Arteaga, Mekel

Partizan: Panter, Kurucs, Lidej, Zagorac, Avramović, Koprivica, Dangbić. Smailagić, Miletić, Mur, Glas, Trifunović, Madar

Sva dešavanja ste mogli da pratite uživo na sajtu Nova.rs.

40′ KRAJ! Avramović je promašio šut za pobedu- 61:60

Pogodak za dva Andore i promašaj Trifunovića. . Andora to nije kaznila pa je PArtizan dobio novu priliku. Andora je sa dva faula ispunila bonus, pa je Obradović zatražio tajm-aut. Usledio je faul za dva bacanja. Panter je pogodio oba, pa je usledio novi tajm aut. Jelinek je fauliran na manje od osam sekundi, ali Partizan je tek tad ispunio bonus. Usledila je dobra akcija domaćih u kojoj je Jelinek potrošio skoro pet sekundi i izborio dva bacanja.

39′ Novi promašaji Partizana, očekuje nas velika drama 59:58

Promašili su crno-beli još jedan šut pa je na nešto više od minuta do kraja Obradović zatražio tajm-aut, a Andora ima napad.

38′ Partizan opet promašuje – 59:58

Ponovo je Andora povela, a Partizan ovog puta promašio dva napada za redom.

37′ Ludnica i preokreti u Andori – 57:58

Maestralna igra Pantera. Pogodio je trojku za preokret i novo vođstvo Partizana. Odgovorio je Dianj sa dva bacanja, pa je Andora ponovo povela. Ipak, Ledej je poenima iz teške pozicije ponov vratio semafor na stranu Partizana..

36′ Serija Pantera, Partizan se vraća u meč – 55:53

Dva sjajna poteza američkog beka i Partizan se potpuno vratio u utakmicu. Očekuje se velika drama.

34′ Partizan nikako da preokrene – 55:49

Odmah je odogovrila Andora lakim poenima, a zatim je Ledej pogodio važnu trojku. Ipak, usledilo je novo uakucavanje pa promašaj panter.

33′ Probudio se Partizan, drama na pomolu – 51:46

Sjajan prodor Avramoviča je vratio Partizan na minus šest,a li je Miler-Mekintajer odmah pogodio trojku. Uspeo je odmahda pogodi i mladi Trifunović, a zatim je zakucao i Koprivica za minus pet.

31′ Partizan i dalje očajan – 48:40

Panter je otvrio poslednju deonicu novim promašajem, ali ovoga puta Andora to nije kaznila. Usledio je i faul u napadu Zeka Ledeja, pa se očajna serija crno-belih nastavila.

30′ Avramović poenima sprečio potpuni horor – 48:40

Greške, promašaji i zakucavanja Andore. Partizan je jednostavno bio potučen do nogu u trećoj deonici. Poeni Avramovića u poslednjim sekundama, zaustavili su totalni raspad i ostavili kakvu takvu nadu.

29′ Potpuni rapsad crno-belih 46:38

Novo zakucavanje Andore, pa očajan šut Mura što su domaći iskoristili da lakim poenima steknu osam poena prednosti.

28′ Agonija Partizana – 42:37

Jedno pogođeno bacanje Lidej, promašaj Avramovića i odmah zakucavanje domaćih samo su produbili agoniju crno-belih

27′ Partizan i dalje očajan, raste prenost Andore – 40:36

Panter je posle dobre solo akcije izvukao faul i poenima sa linije bacanja prekinuo seriju Andore. Domaći su posle brutalnog kucanja Muse Dianja stekli novu prednost. Posle novog promašaja, ovoga puta Trifunovića, Andora se odlepila preko Jelineka.

25 Andora je u naletu, Partizan ponovo gubi – 36:34

Zakucavanje pa pogodak sa poludistance uz nove promašaje crno-belih i Andora posle dgo vremena ponovo vodi.

24′ Andora se razgoropadila, Partizan u seriji grešaka – 32:34

Dva očajna napada Partizana i zakucavanje u tranziciji Mekintajera su naterali Obradovića da zatraži tajm-aut.

23′ Zakucavanje Smailagića, sprečen potpuni povratak Andore – 28:34

Andora je probila led poenima sa linije bacanja, a onda je usledila spektakularna blokad nad Ledejom. Andora je to iskoristila da smanji na samo minus četiri, ali je Smailagić majstorijom postigao prve poene.

21′ Nova serija promašaja, nema poena u nastavku -24:32

Ponovo loša igra u napadu dve ekipe, promašena su po dva napada. Partizan je nastavio sa očajnom šuterskom serijom

20′ Partizan zbog promašaja na samo osam poena prednosti – 24:32

Promašivali su igrači obe ekipe u poslednja dva minuta, pre nego što je Kroford pogodio trojku. U poslednjih nekoliko sekundi Koprivica nije uspeo da pogodi, pa je ostalo osam razlike.

18′ Dangubić pocepao mrežicu 21:32

Urodila je galama na tajm-autu, pa je Dangubić posle lepe akcije pogodio za dva bez koske.

17′ Promašaj Smailagića, Obradović pobesneo – 21:30

Promašio je Partizan šut za tri poena, a onda primio lake poene što je iznerviralo Obradovića koji je zatražio tajm-aut i počeo da urla na igrače.

16′ Kakva serija Smailagića, razbija odbranu rivala – 19:30

Smailagić je prvo odlično pogodio sa poludistance, da bi u narednom napadu bio fauliran prilikom zakucavanja. Pogodio je oba bacanja i doneo plus 9. Usledila je ukradena lopta Dalasa Mura, pa je Andora ponovo zatražila tajm-aut.

15′ Majstorija Avramovića, pa trioka Jelineka – 19:24

Avramović je posle jednog promašaja gde su sudije prećutale očigledan faul u sledećem napadu uspeo da postigne poene iz prodora za najveću prednost. Andora je sa druge strane prvo promašila trojku, a onda je Jelinek pocepao mrežicu i konačno postigao poene za domaće u drugoj četvrtini.

Foto: Starsport

14′ Majstorije Ledeja, Partizan pravi razliku – 16:22

Posle nove dobre odbrane, usledila je druga uzastopna trojka Ledeja, a zatim i novi poeni koje je posle ofanzivnog skoka postigao Dalas Mur, pa je trener domaćih odmah zatražio tajm-aut.

13′ Preokret Partizana, konačno postignuta trojka – 16:17

Posle promašaja za tri na obe strane, crno-beli su konačno preko Ledeja postigli svoju prvu trojku na meču, a onda je Avramović u tranziciji doneo preokret.

11′ Promašuju se ziceri, nema poena – 16:12

Propustila je Andora veliku priliku da poentira iz prvog napada, ali Partizan to nije uspeo da kazni pa nismo videli poene na startu druge deonice.

10′ Partizan sprečio potop u finišu – 16:12

Nastavio je Partizan sa serijom grešaka u napadu, pa je Andora uspela posle kontranapada da se odlepi na šest razlike. Dobra odbrana Pantera i dva bacanja Mura su sprečili još veću razliku, a u poslednjih 40 sekundi smo videli po jedan promašaj, pa je ostalo četiri poena prednosti za Špance.

8′ Andora ne staje, Obradović tražio tajm-aut – 14:10

Panter je iznudio faul u šutu za tri i pogodio dva bacanja. Usledila je i prva trojka na meču koju je pogodio iskusni Jelinek, a posle nove greške crno-belih, Andora je novim poenima došla do najveće prednosti.

7′ Preoket Andore posle grešaka Partizana – 9:8

Propustio je Partizan da posle dobre odbrane Smailagića uveća prednost, pa je Andora iz kontre smanjila zaostatak. Ušlo se u seriju grešaka, a Andora je iz nove kontre košem i dodatnim slobodnim bacanjem uspela da preokrene rezultat

5′ Madar rešeta Špance – 6:8

Madar je nastavio da rešeta rivala svojim šestim poenom, a Panter je u dva navrata propustio da boljim potezima poveća prednost. Andora je promšila i drugi šut za tri poena,  pa je usledio i prvi tv tajm-aut.

4′ Majstorija Kurucsa – 4:6

Sjajno je Kurucs ukrao loptu i zakucao u kontri, ali je u sledećem napadu probijen u odbrani, pa Andora čuva priključak.

3′ Sjajna igra Madara, Partizan vodi na startu – 2:4

Andor ja prva probala šut za tri, ali neuspešno, a u kontri je Madar postigao prve poene na meču. Usledili su promašaji na obe strane, da bi Kodi Miler-Mekintajer konačno postigao prve poene za Andoru. Ipak, Madar ponovo odgovara, pa crno-beli dolaze do nove prednosti.

1′ Konfuzna igra na početku, nema poena

Partizan nije realizovao prvi napad jer je Panter promašio sa poludistance, ali je Andora brzo odgovorila promašajem u kontri. Ni Madar u narednom napadu nije uspeo da postigne prve poene.

Visoka petorka Partizana na startu

Meć če otvoriti Madar, Panter, Kurucs, Ledej, i Koprivica.

Da li će Partizan zadržati savršeni niz

Crno-beli se zagrevaju za novu bitku

Gledajte Evrokup uz SBB i EON pakete

Utakmice Evrokupa mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

(PROMO)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar