Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Treći put među crno-belima.

Danilo Anđušić ponovo je postao igrač Partizana. Reprezentativni bek šuter po treći put će nositi crno-beli dres, a deluje da je ovaj put u Partizan došao u svojoj najboljoj i najzrelijoj fazi karijere.

#related-news_0

Sjajni šuter tako je postao prvo pojačanje Partizana za narednu sezonu u kojoj će crno-beli posle osam godina zaigrati Evroligu.

Nakon što je započeto rešavanje prošlogodišnjeg igračkog kadra i rastanci sa onima na koje se više ne računa, u Partizanu su odmah krenuli i sa pojačanjima za narednu godinu.

Odmah po dolasku Željka Obradovića godinu dana ranije, nekoliko ključnih pojačanja je stiglo u kratkom roku, pa se kasnije samo brusila rotacija.

Anđušić će tako trećem navratu sa Partizanom činiti opasan bekovski tandem sa Kevinom Panterom. Amerikanac je prethodne sezone bio nosilac igre Partizana, ali je znao da nestane ili da ga rivali pojedu jer su se odbrane fokusirale na njega.

Dolaskom Anđušića Obradović dobija alternativu u igraču koji ima odličan šut i igra sjajno bez lopte, kao i opciju da njega i Pantera upari i u nekim postavama dobije kombinaciju dva sjajna napadača.

„Ne želim mnogo da obećavam, i puno da pričam, moje je da radim, na neki način da budem primer mlađima, i da sve što umem stavim u službu tima. Ambicije Partizana su uvek najviše, tako da znamo za šta ćemo se boriti“, poručio je Anđušić.

Anđušić na meču protiv Partizana; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Jasno je da će crno-beli i Obradović neće tu zaustaviti pogotovo zbog činjenice da je sada na redu dugo isčekivana Evroliga.

Kada je reč o narednim pojačanjima, sve glasnije se priča o dolasku Tajlera Dorsija. Amerikanac iza sebe ima sjajnu sezonu, ali je u pitanju igrač koji je takođe prvenstveno bek, pa bi mogla da se stvori gužva u spoljnoj liniji crno-belih.

Trebalo bi očekivati da će se Partizan fokusirati na rešavanje pitanja plejmejkera, krila i centra pošto je izvesno da sledeće sezone nećemo gledati Dalasa Mura, Rodionsa Kuruca, Matijasa Lesora, a po svemu sudeći ni Radeta Zagorca.

Prošle sezone pojačanja su stizala kao na traci, pa ostaje da vidimo sledeći potez Obradovića i uprave crno-belih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare