Pre svega nekoliko nedelja su Ivana Maksimović-Anđušić i Danilo Anđušić opisivali kako provode Uskrs u aktuelnim okolnostima. Centralno mesto u njihovoj priči zauzeo je jednoipogodišnji sin Filip.

autori: Spasoje Veselinović i Nebojša Todorović

Manje od mesec dana kasnije – dečak za koga za ceo svet.

Nedavne mere uvedene zbog sprečavanja širenja virusa spojile su porodice, obnovile sećanja na nekadašnja druženja u prirodi, za one koji su uspeli na vreme da se izvuku iz betonskih džungli.

Porodica Anđušić se jednim od evakuacionih letova iz Francuske vratila u Srbiju, a srpski košarkaš iz redova tamošnjeg Burža je dobio „slobodno“ do septembra, uz dogovor o nastavku jednogodišnje saradnje.

PROČITAJTE JOŠ

Sportisti imaju manir da na društvene mreže postavljaju snimke svojih treninga, priprema ili vežbanja, ali je Danilo ovoga puta ostao u Filipovoj senci.

Video na kom najmlađi Anđušić pogađa koš posle „uigrane akcije“ starijih dečaka iz familije pogledalo je gotovo deset miliona ljudi za svega nekoliko dana.

Od francuskog L’Ekipa, ruskih, američkih, domaćih medija, preko stranica na društvenim mrežama, proširio se snimak koji na najlepši, najspontaniji i najprirodniji način oslikava lepotu sporta. I mnogo više od toga…

„Oteo je slavu i mami i meni, videla ga je cela planeta. Snimak je nastao u selu, po izlasku iz karantina, uživali smo napolju, on ima često običaj da šutira na koš, pa su se brat i kum sa njim igrali kroz akcije“, kaže Anđušić senior za Nova.rs i dodaje:

„Brat od ujaka i ja smo se prodružili, kao da nas petorica uradimo kris-kros akciju. Mi trčimo sa njim, a on se onako smeje… Mnogo mu je bilo smešno prvi put, drugi je ispalo još bolje i odmah je pogodio. Nismo pokušavali, ni planirali, nego je sve nastalo iz našeg druženja i postao je svetski hit“.

Filip je prošao kroz sve faze – smejao se, sapleo i pao, ustao, obrisao ručice, dao koš i sve to proslavio sa „saigračima“.

svetska faca
Foto: Privatna arhiva

„Stvarno nisam gledao na to tako, već sa strane igre, smeha… Pogledao sam klip opet i stvarno ima neke pouke, dosta toga može da se protumači. Sve je bilo spontano i verovatno je zato ljudima i zanimljivo“, dodao je Anđušić.

Košarkaški globtroter je izgleda pronašao svoju mirnu luku, francuska liga mu se svidela, a i on je umeo da podseti na svoje najbolje dane.

„Stalno smo pričali poslednjih meseci, znao sam da me žele i dalje u klubu i trener i uprava. Ponudili su mi ugovor na tri godine, ali nisam želeo da se toliko dugo obavežem. Produžio sam na godinu dana, imam odlične uslove u ova vremena. Razmišljao sam i o tome šta tržište u narednom periodu može da ponudi, stvar koja je presudila je da ću biti jedan od lidera ekipe, imaću dobru minutažu i trebalo bi da igramo u nekom od evropskih takmičenja. Želim da budem dve godine na jednom mestu posle dugo vremena, znaju šta očekuju od mene i da mogu da igram na ovom nivou“.

PROČITAJTE JOŠ

Odlukom francuskih vlasti, sve sportske aktivnosti suspendovane su do septembra.

„Za sada je tako, niko ne zna šta će se dešavati i kada će početi pripreme. Mislim da samo u Francuskoj radi tržište i dovode se igrači, ali nema naznaka kada bismo mogli da se pojavimo na treninzima. Čeka se odluka Ministarstva sporta i onda bi trebalo da dobijemo informaciju pa će se planirati pripreme“.

Anđušić je u aprilu napunio 29. godina, a u karijeri je dosad promenio čak 11 klubova, u Srbiji, Španiji, Italiji, Poljskoj, Rusiji, Republici Srpskoj.

„Posle dugo vremena imam mirno leto, jako mi je bitno da se fokusiram na rad, da se lepo spremim za novu sezonu, u ovom momentu karijere jako bitnu“, zaključio je Anđušić za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar