Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Poznato je u kom sastavu će američki tim igrati na Mundobasketu ove godine u avgustu i septembru.

Amerikanci su odredili 12, uglavnom mlađih igrača koji će igrati u grupi C sa Jordanom, Novim Zelandom i Grčkom i biće favoriti u toj grupi za prolazak dalje.

PROČITAJTE JOŠ:

Paolo Bankero, Majkal Bridžis, Džejlen Branson, Entoni Edvards, Tajris Halibarton, Džoš Hart, Brendon Ingram, Džeren Džekson Džunior, Kem Džonson, Voker Kesler, Bobi Portis i Ostin Rivs činiće „Drim tim“ na takmičenju.

Sve njih su iz Košarkaškog saveza SAD hteli da predstave i široj javnosti na društvenim mrežama u četvrtak uveče, pa su to uradili u dve fotografije.

Uz jednu piše: „Budućnost je sada“, aludirajući na mladost tima koji uglavnom čine talentovani, ali ne tako iskusni igrači.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели USA Basketball (@usabasketball)

Druga poruka će posebno odjeknuti u Srbiji koja ima pet titula svetskog prvaka, koliko imaju i Amerikanci.

„Tim koji juri šestu titulu“, poručili su Amerikanci, koji će probati da do desetog septembra poprave utisak iz Kine, gde su bili sedmi.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели USA Basketball (@usabasketball)

Srbija je svoju petu titulu, poslednju do sada, uzela baš na američkom tlu još dok je bila Jugoslavija, u Indijanapolisu 2002. godine, kada je domaći tim izbacila u četvrtfinalu takmičenja.

Amerikanci su osvajali poslednja dva zlata 2010. i 2014. pobedama nad Turskom i Srbijom u Istanbulu i Madridu. Na poslednjem svetskom šampionatu, slavila je Španija.

BONUS VIDEO: Marina Maljković na poluvremenu razgovara sa košarkašicama Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar