Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaški klub Cedevita Olimpija angažovao je dosadašnjeg igrača Darušafake Džaroda Džonsa.

Džons (30) je zamena za povređenog igrača Mangoka Matijanga i pokriva pozicije centra i krilnog centra. Na koledžu je nastupao za ekipu Bol stejt, da bi zatim karijeru nastavio u Evropi, gde je igrao za Kijev, Albu Fehervar, Pakš i Solnok. Tokom perioda provedenog u Mađarskoj dobio je i državljanstvo te zemlje.

PROČITAJTE JOŠ

U Francuskoj je nastupao za ekipe Višija i Monaka, jednu sezonu proveo je u italijanskoj ekipi Pezaro, a nastupao je i u turskoj Karšijaki.

Prošle sezone igrao je u Darušafaki, u utakmici protiv ekipe Olimpije u Evrokupu zabeležio je devet poena. Prosečno je u Evrokupu beležio 9,8 poena i 6,3 skoka po meču.

Sportski direktor Cedevita Olimpije Sani Bečirović rekao je da je ekipi bila potrebna zamena za povređenog Matijanga.

„Na tržištu jednostavno nije bilo igrača koji bi tako lako zamenio povređenog igrača. Odlučili smo se da idemo u drugom smeru i doveli smo Džounsa“, naveo je on za klupski sajt.

Trener Jurica Golemac dodao je „da su o Džonsovim igrama dobili pohvale iz ekipa u kojima je nastupao, te da će igra ekipe morati da se prilagodi njegovim karakteristikama“.

Džouns je naveo da je srećan što dolazi u Ljubljanu, u ekipu koja ima veliku tradiciju, uz nadu da će on biti deo istorije kluba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar