Foto: TANJUG/AP Photo/Michael Conroy

Pet minuta, pet minuta, i za to vreme može na parketu da se napravi razlika.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Aleksa Avramović, košarkaš Partizana je prošle sezone pokazivao u dresu crno-belih nebrojeno puta u Evroligi, a sada to čioni i na Mundobasketu u dresu Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Aleksa je ušao kao rezervista u četvrtfinalu Svetskog prvenstva protiv Litvanije i za kratko vreme je napravio dar-mar u redovima rivala.

Ukrao je četiri lopte, iznudio faul u napadu i postao prvi igrač koji je sa klupe „orobio“ rivala za meč na Mundobasketu još od Stefana Jovića.

Jović je to uradio protiv Francuske u polufinalu Svetskog u Madridu pre devet godina, kada je imao takođe četiri ukradene lopte.

Aleksa je bio jedan od iks faktora u igri našeg tima uz Filipa Petruševa, jer je do četvrte četvrtine imao i jednu blokadu, uz osam poena i dve asistencije.

Dve ukradene u istom meču imao je još jedino Bogdan Bogdanović koji je bio ubedljivo najbolji pojedinac u timu Srbije uz Petruševa.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Kakva trojka Bogdana u poslednjim sekundama za kraj poluvremena!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar