Foto: Dušan Milenković/STARSPORT

Poznati hrvatski košarkaški trener Aco Petrović mislio je da će finale ABA lige izgledati drugačije nego što je izgledalo. Makar košarkaški.

Partizan je u pet mečeva finala postao šampion, zasluženo je pobedio Crvenu zvezdu i već skoro dva dana traje slavlje navijača crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ:

Prva titula posle deset godina u Humsku nije stigla bez svoje porcije kontroverzi kada je reč o ponašanju navijača, pre svega Zvezde, ali i Partizana.

Ta kontroverza je začinjena i činjenicom da televizija koja nosi prava prenosa nije uživo ispratila dodelu pehara, već odu državi i predsedniku Srbije.

Bilo kako bilo, sama košarkaška predstava bila je dobra i oba beogradska kluba su opravdala epitet finalista.

Završni čin srpskog obračuna: Uzmite kokice, zavalite se u fotelju i gledajte kako se raspada“, glasio je naslov teksta Sportskih novosti od pre početka ABA finala, koji je Petrović sada prokomentarisao.

„Po preporuci jednog hrvatskog novinara, uzeo sam kokice kako bih video raspad ABA lige. To nisam dočekao, ali sam video dobru košarku, korektno suđenje, pune dvorane. Tu ligu treba kvalitetno doraditi te napraviti dogovor sa svim košarkaškim savezima čiji klubovi u njoj igraju“, rekao je Petrović.

Po svoj prilici, dobio je daleko više nego što je očekivao, a finale je i drugu godinu zaredom rešavano u majstorici i u oba slučaja je presuđivala prednost domaćeg terena, a mečevi su bili poprilično zanimljivi.

BONUS VIDEO Najmlađi i najstariji fanovi našeg NBA košarkaša se pitaju: Da li je Nikola Jokić gospodar prstena?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar