Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Aleksandar Petrović, nekadašnji jugoslovenski, a potom hrvatski košarkaš i trener, napravio je veliki lapsus.

Aktuelni selektor Brazila je imao primedbu na stanje u košarci na Jadranu, a sve je pokušao da ilustruje pominjanjem „košarkaša iz Srbije Ilije Petkovića“?!

On je naveo i da ne postoji ravnopravna borba između hrvatskih i ostalih klubova u ABA ligi.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada smo najveći optimisti možemo da kažemo da je budžet najskupljeg hrvatskog kluba 400 hiljada evra, a Zvezda, Partizan, Budućnost su na osam, devet miliona evra – teško je govoriti o ravnopravnoj borbi. Tu preostaje ono što je napravila Cibona, da se okrene selekciji i mladim igračima. Ona je u drugačijem položaju u odnosu na Zadar i Split, ima Radovčića, Gnjidića, Drežnjaka, Nakića i Prkačina, petorka koja je budućnost hrvatske košarke. Tu vidim smisla. Ne vidim spektakularnog smisla u izboru pet stranaca sumnjivog kvaliteta“, kazao je Petrović.

Zatim je Petrović analizirao situaciju u Zadru i Splitu, gde napravio jednu veliku grešku, prekrstivši potencijalnog reprezentativca Srbije Iliju Đokovića u Iliju Petkovića.

„Teško mi je da shvatim da Split pusti svoja dva, tri klinca. Kalajdžić je završio u Gorici, a na njegovo mesto dolazi, mislim da se zove, Ilija Petković iz FMP koji može da bude prevaga. Međutim, ako dovedete Sanija Čamparu koji je lošiji igrač od Kalajdžića, tu stavljam znak pitanja. Što se tiče Zadra, Mršić kao selektor reprezentacije, mislim da je došao prekasno jer su svi domaći talenti potpisali za Cibonu. Zadru je preostala da igra sa strancima koji mi se ne čini previše uspešni zasad“, istakao je Petrović.

Podsetimo, Đoković je ovog leta zadužio dres Splita, pošto je u prethodnom periodu nastupao za čačanski Borac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram