Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Skupština ABA lige protekla je veoma burno, a većina tema donela je podele među predstavnicima klubova. Glavna polemika se vodila o izbacivanju FMP iz ABA lige, a kako Partizan nije mogao da pronađe zajednički jezik sa ostalim klubovima sednica je prekinuta i biće nastavljena narednih dana.

Oprečni stavovi u velikoj meri su otežali donošenje odluka pa su direktor takmičenja Dubravko Kmetović i sportski direktor Milija Vojinović zbog opstrukcija i nepoštovanja dogovora sa pređašnjeg zasedanja čak izrazili želju da se povuku sa svojih funkcija.

PROČITAJTE JOŠ

Klubovi su se najviše sporili po pitanju izbora novog predsednika, a najglasniji protivnici izbora bili su predstavnici Partizana.

Na inicijativu crno-belih polemisalo se i o eventualnom izbacivanju FMP iz ABA lige zbog kako su iz Partizana naveli „veze FMP i Crvene zvezde“, ali pet klubova odbilo je da glasa o statusu FMP.

Nakon što predstavnici klubova nisu uspeli da pronađu zajednički jezik dogovoreno je da sednica bude nastavljena narednih dana.

Partizan će u međuvremenu sazvati Upravni odbor kluba gde će predstavnik crno-belih sa skupštinskog zasedanja predoči šta je stav ostalih klubova nakon čega će se beogradski klub izjasniti po tački sedam dnevnog reda, odnosno vezano za status FMP-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare