Košarkaši Gorice zbog korone ne igraju balon na Zlatiboru i gube 20:0 mečeve ABA 2 lige
Foto: ABA league

Košarkaši Gorice zbog velikog broja pozitivnih igrača na koronavirus propustiće ceo prvi od ukupno tri "balona", u kojima će se igrati ABA 2 liga.

Hrvatska ekipa nije mogla da doputuje na Zlatibor, gde se igraju mečevi, zbog epidemiološke situaicje i ograničenja u vezi sa pandemijom Covid-19, navodi se iz drugog ranga regionalnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Tako je novajlija u ABA 2 morao da otkaže učešće u prvom od ukupno tri „balona“, iako su i čelnici Gorice i vodeći ljudi takmičenja pokušali sve da se ekipa pojavi.

Sve ekipe su testirane uoči turnira na Zlatiboru, u skladu sa bezbedonosnim i zdravstvenim protokolom, i lekarski nalazi su pokazali veliki broj zaraženih u Gorici.

Zbog novonastale situacije, hrvatski tim sve četiri utakmice izgubiti službenim rezultatom 20:0.

„Uprkos velikoj želji i iščekivanju prvog međunarodnog iskoraka našeg kluba, zbog nemogućnosti odlaska na mesto održavanja turnira ABA 2 lige, prisiljeni smo da odustanemo od prve četiri utakmice na Zlatiboru. Verujemo da ćemo se u nastavku sezone uspešno boriti za što bolje pozicije i napredak kluba i igrača u međunarodnom okruženju. Prepoznajemo trud i ulaganja ABA lige i svih klubova, i radujemo se susretu na sledećem turniru”, naveli su iz KK Gorica.

Iz ABA 2 navode da će Gorica učestvovati u naredna dva „balona“ planirana za ligaški deo takmičenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram