Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Kik-boks spektakl će biti održan u petak, 5. marta od 19.30 časova. Sudeći po spisku borbi, ali pre svega po mrštenju i mrkim pogledima koje smo mogli da vidimo na zvaničnom merenju boraca - prštaće u ringu!

Ljubitelji kik-boksa uživaće u sedam uvodnih borbi, a centralni meč je megdan za upražnjeno mesto profesionalnog prvaka sveta WAKO PRO federacije u kategoriji do 66,8 kilograma, disciplina lou-kik, između našeg najboljeg kik-boksera Aleksandra Konovalova i Portugalca Andre Santoša.

PROČITAJTE JOŠ

„Drago mi je što sam u Srbiji, što imam priliku da se borim za svetski tron, a pre svega što ću da delim ring sa velikim šampionom Konovalovim“, izjavio je evropski prvak iz Portugala.

A o meču koji je planiran za pet rundi po tri minuta aktuelni svetski šampion Aleksandar Konovalov bio je još manje rečit. Kao i uvek, više voli da „priča“ u ringu.

„Pre svega moram da kažem da mi je drago što će sutra na meču biti prisutan Roj Bejker, predsednik WAKO. Rivalu želim dobrodošlicu i neka bolji pobedi“, rekao je Konovalov.

Alfa i omega spektakla Srđan Bugarčić pun je optimizma:

„Zahvalnost dugujem i Roju Bejkeru čiji je dolazak velika podrška meni kao promoteru, ali i vetar u leđa celokupnom srpskom kik-boksu. Sam sam ušao u sve ovo u teško vreme, ali sam dao sve od sebe da već ovaj prvi turnir bude spektakularan. Ogromna energija je uložena. Borci, dajte sve od sebe da priredite dobru zabavu da gledaoci uživaju.“

Specijalni gost je predsednik svetske amaterske kik-boks federacije WAKO, Irac Roj Bejker koji je izjavio da je „srećan što je u Beogradu, jer Srbi vole da se bore“.

Događaj će biti organizovan uz apsolutno poštovanje svih epidemioloških mera. Prisustvo publike, nažalost, nije dozvoljeno.

Spisak borbi

(do 60 kg, lou-kik) Nikola Prlja (Crna Gora) – Demir Sejdija (Srbija)

(do 86 kg, ful kontakt) Paul Kop (Slovenija) – Miloš Kovačević (Srbija)

(do 91 kg, K1) Danilo Tošić (BiH) – Mitar Dugalić (Srbija)

(do 62 kg, lou-kik) Viktor Nekitailo (Moldavija) – Danijel Memedovski (Srbija)

(do 75 kg, K1) Nikola Cvetković (Srbija) – Jovan Nikolić (Srbija)

(do 91 kg, K1) Jaroslav Linik (Moldavija) – Nikola Filipović (Srbija)

(do 80 kg, K1) Boban Ilioski (Makedonija) – Nikola Todorović (Srbija)

(do 66,8 kg, lou-kik) Andre Santoš (Portugal) – Aleksandar Konovalov (Srbija)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar