Zlatko Dalić
Zlatko Dalić; Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Oglasio se Dalić pred Maroko.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Reprezentacija Hrvatske u subotu od 16.00 časova će odigrati utakmicu za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru protiv Maroka, ima priliku da drugi put uzastopno osvoji mundijalsku medalju. Selektor Zlatko Dalić ponovo se osvrnuo na sudije, u najavi odlučujuće utakmice.

Pročitajte još

„Nikoga ne potcenjujem, ali mislim da je FIFA preuzela veliki rizik na sebe. Nadam se da nakon utakmice nećemo komentarisati sudiju, ali se isto tako nadam da će sve biti korektno sa njegove strane“, aludirao je Dalić na katarskog sudiju Abdulrahmana Al Jasima koji će suditi ovu utakmicu.

Govorio je i o Maroku.

„Igrali su sjajno i zaslužili takvu podršku. Imaćemo je i mi. Hvala navijačima koji su do sad dolazili, a sutra će sa nama biti svi oni koji su bili tu tokom čitavog prvenstva. Naši navijači takođe vrlo glasni tako da će biti izjednačeno što se toga tiče. Maroko me podseća na nas od pre četiri i po godine. Niko nije očekivao da dođu do ovde, ali su pokazali kvalitet i emociju. Iz utakmice u utakmicu su samo rasli i mislim da nas očekuje puno teži susret od onog iz grupne faze“.

Nije hteo da pominje ko mu je favorit za osvajanje titule šampiona sveta, želeo je da se fokusira na utakmicu Hrvatske.

„Obe ekipe imaju jednog igrača koji može napraviti razliku. Sa jedne strane Lionel Mesi, sa druge Kilijan Mbape. Mislim da će biti neizvesna i kvalitetna utakmica. Utisak mi je da nije pametno prognozirati pobednika. Koncentrisaćemo se na svoje finale, a tamo neka bolji pobedi“.

Podsećamo, Hrvatska i Maroko su odigrali utakmicu prvog kola grupne faze u Kataru, taj duel završen je bez golova.

BONUS VIDEO Slavlje Argentinaca nakon pobede u polufinalu Svetskog prvenstva