Foto:AP Photo/Matthias Schrader

Švajcarci preživeli i krenuli pobedom.

Reprezentacija Švajcarske je savladala Kamerun sa 1:0 u prvom meču grupe G u kojoj se nalazi i selekcija Srbije.

Strelac jedinog gola je bio Bril Embolo u 48. minutu na asistenciju Đerdana Šaćirija i tako doneo tri boda svom timu.

PROČITAJTE JOŠ

Kamerun je dominirao u prvom poluvremenu kada je možda bio oštećen za penal i propustio nekoliko velikih šansi, ali je od gola Emboloa Švajcarska rutinski privela meč kraju.

Krenula je Švajcarska ofanzivno u prvih nekoliko minuta na krilima kreacije Đerdana Šaćirija, ali se ubrzo okrenula situacija na terenu.

Pukla je odbrana Švajcaraca pod naletom Čupo-Motinga u 10. minutu, ali je tada Toko Ekambi promašio veliku šansu za Kamerun.

To je ulilo samopouzdanje Kameruncima, koji su sjajno prolazili lošu odbranu Švajcarske koja je izgledala bušna kao si. Sjano je odbranio pokušaj Čupo-Motinga Zomer tri minuta kasnije, a usledili su i novi pokušaji u narednim napadima.

U jeku ofanzive u 35. minutu je došlo i do sporne situacije kada je Kolin Fai ubacio loptu na peterac, a Vildmer startovao i sprečio gol. Ostala je dilema da li je išao na loptu ili je sklonio nogu Kamerunca.

Do kraja poluvremena nismo videli velike šanse i „afrički lavovi“ su imali za čim da žale.

Pogotovo kada je krenulo drugo poluvreme.

Švajcarska je iz prvog ozbiljnijeg napada uspela da kazni lošu odbranu Kameruna.

Šaćiri je provio po desnoj strani i poslao loptu u sredinu kaznenog prostora. Odbrana Kameruna je očajno ragovala i Embolo je neometan zatresao mrežu za prednost svog tima.

To je promenilo situaciju na terenu i otupilo ofanzivu Kamerunaca. Osim jednog solo porodora Čupo Motinga, nisu ozbiljnije pripretili rivalu.

Foto:AP Photo/Petr Josek

Švajcarska sa druge strane nije srljala i čekala je prilike, a Vargas je samo čudesnom odbranom Onane ostao bez gola na svom kontu.

Imao je solidnu priliku i Džaka, ali je Švajcarska uspela da iskontroliše situaciju i dođe do pobede

Švajcarce u narednom kolu očekuje meč protiv Brazila, dok Kamerun u ponedeljak igra protiv Srbija od 11 časova.


Švajcarska – Kamerun 1:0 (0:0)

(Embolo 48)

Stadion: Al Janub: Sudija: Fakundo Teljo (Argentina)

Švajcarska: Zomer, Vidmer, Akandži, Elvedi, Rodrigez (od 90. Komer), Džaka, Frojler, Sou (od 72. Fraj), Vargas (od 81. Rajder), Embolo (od 72. Seferović), Šaćiri (od 72. Okafor)

Kamerun: Onana, Fai, Kasteleto, Nkulu, Tolo, Angisa, Um, Hongla (od 68. Ondua), Embeumo (od 81. Ngamelu), Čupo-Moting (od 74. Abubakar), Ekambi (od 74. Nkudu).


Grupa F, 1. kolo

Švajcarska – Kamerun 1:0 (0:0)

(Embolo 48)

20.00 Brazil – Srbija

#social-embed_0