Siniša Mihajlović Foto: PATRICK HERTZOG / AFP / Profimedia

Francuzi, ali navijaju za Mesija.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Veliko finale Svetskog prvenstva u Kataru između Argentine i Francuske počeće u nedelju od 16.00 časova. Francuska ima priliku da postane tek treća reprezentacija koja bi odbranila titulu šampiona sveta, nakon što su to učinili Brazilci i Italijani. Mnogi ljubitelji fudbala širom sveta navijaće za Argentinu u toj utakmici, odnosno konkretno za Lionela Mesija kome je ovo, po svemu sudeći, poslednja utakmica u karijeri na Mundijalima, a koji nikada nije bio šampion sveta. Među onima koji pružaju pordšku „gaučosima“ su i dva bivša reprezentativca Francuske, David Trezege i Andre-Pjer Gignak.

Pročitajte još

„Mesi zaslužuje naslov svetskog prvaka, a ovo mu je poslednja šansa da to ostvari. Ljudi sanjaju o tome, cela Argentina igra za njega i odlično se slaže sa saigračima. Cela ekipa pokazuje požrtvovanu igru. Francuska međutim, ima dobre šanse za odbranu naslova, a Kilijan Mbape sanja da pobedi Mesija. Ovde je prisutna razlika u godinama, Leo je na kraju karijere, Mbape tek počinje i oboriće svakakve rekorde“, izjavio je Trezege.

I Gignat deli slično mišljenje.

„Francuz sam, ali bih voleo da Argentina osvoji Svetsko prvenstvo, jer je Leo Mesi to zaslužio u svojoj karineri. Ponaša se kao pravi lider na terenu i zaslužio je to“, rekao je fudbaler meksičkog Tigresa.

Navijači reprezentacije Francuske su ogorčeni izjavama njihovih nekadašnjih napadača, izjašnjavajući se da su „izdajice“ i da je „sramota što su igrali za Francusku“.

BONUS VIDEO Slavlje Argentinaca nakon pobede u polufinalu Svetskog prvenstva