Dan po dan, Mundijal je sve bliže, a kako se približava početak turnira, srazmerno raste i broj pitanja vezanih za najneobičniji turnir koji će biti odigran otkako se održava Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Foto:Nova.rs

Partner specijala „Istraži Qatar 2022“ je soccer bet.

Soccerbet

PROČITAJTE JOŠ

Momci iz zvanične navijačke grupe fudbalske reprezentacije Srbije po imenu „Džentlmeni“ će se potruditi da vam kroz serijal Istraži Qatar 2022 na portalu Nova.rs daju odgovor na sva pitanja vezana za put i boravak u Kataru.

Moći ćete da pročitate mnoge korisne informacije koje su vam neophodne kako biste putovali u Katar, a oni koji se ipak ne odluče za takav potez imaće priliku da na slikama i snimcima, odnosno u tekstovima vide i pročitaju razne zanimljivosti sa Mundijala.

Aero centar u Dohi je veoma blizu i do njega se može doći samo 15 minuta taksijem.

Kako bi uopšte ušli u metro stanicu, svaki navijač će morati da ima „Hayya“ aplikaciju. U njoj će biti unete sve informacije od vize, karata, PCR testova, vakcina i sve u vezi Katara i Svetskog prvenstva. Bez ove aplikacije (sa unetim svim informacijama) neće moći ni da se uđe u Katar. Barkod sa aplikacije moraće da se pokazuje i u restoranima, šoping molovima…

Metro linija je zvanično krenula sa izgradnjom 2013. godine, ceremonijom postavljanja temelja na mestu stanice Mšeireb.

Metro u Dohi će imati oko 100 stanica za celu mrežu kada projekat bude završen. Ovo će uključivati glavnu stanicu izgrađenu u Mšeirebu, čvorište za mrežu metroa i petlje za crvenu, zelenu i zlatnu liniju.

Jedna karta za GoldClub košta 966 dinara (30 QR) i uz nju se dobija detaljna mapa glavnog grada Katara, Dohe.

Postoje uputsva i na engleskom jeziku, a skoro 99% stanovnika u Dohi pričaju engleski, te ako se izgubite lako ćete naći nekog ko će vam pomoći.

Metro izgleda prelepo, u njemu se nalaze velika sedišta, na koja verovatno mogu da sednu i dva čoveka, dok postoje sedišta i za lica sa invaliditetom.

Kako izgleda vožnja metroom možete da saznate u videu na početku teksta, a ispod možete da uživate u par fotografija:

Foto: Danijel Kopčok
Foto: Danijel Kopčok
Foto: Danijel Kopčok
Foto: Danijel Kopčok
Danijel Kopčok

BONUS VIDEO Užasan sudar Boaćija i golmana PAOK-a, čuvar mreže bio u nesvesti

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram