Foto:REUTERS/Marko Djurica/Screenshot/bernerzeitung.ch/nzz.ch/suedostschweiz.ch/tagesanzeiger.ch/blick.ch/

Švajcarski mediji slave.

Fudbalska reprezentacija Švajcarske pobedom nad Srbijom obezbedila je mesto među 16 najboljih ekipa Svetskog prvenstva u Kataru, a mediji u zemlji „sajdžija“ su o svojim igračima govorili u superlativima.

PROČITAJTE JOŠ...

Najviše pohvala dobio je Džerdan Šaćiri, koji je postigao gol za 1:0 u 20. minutu. Iako je zakasnelom reakcijom 15 minuta kasnije dopustio Dušanu Vlahoviću da pogodi za 2:1, do kraja meča je bio najbolji pojedinac u dresu Švajcarske, pa je od strane medija proglašen za igrača meča, i većina je njega stavila u prvi plan, pa je tako Blick meč ispratio naslovom „Šaćiri blistao – prošli smo u osminu finala“.

Portal NZZ je izveštaj utakmice nazvao „Zamalo pobednici grupe: Švajcarska pobedila Srbiju, igra protiv Portugala“, ali sem izveštaja sa meča i pohvala na račun Dušana Vlahovića zbog gola koji su opisali kao „zastrašujuće lak“ o „orlovima“ nije bilo previše reči.

Nešto rečitiji bili su u Berner Cajtungu – „Ovaj tim je sposoban za magiju“ je naslov trijumfa nad Srbijom, uz takođe velike pohvale na račun Šaćirija, ali i Vlahovića zbog sjajne reakcije kod gola.

Korak dalje otišli su na portalu „20 minuta“ koji su za Šaćirija napisali da je „na nivou Kristijana Ronalda i Lionela Mesija“.

Takođe, primetno je i da su švajcarski mediji gotovo podjednako prostora dali i reprezentaciji Portugala, narednog rivala Švajcarske na Mundijalu, pošto je uz svaki izveštaj ubačen poseban pasus sa osvrtom na Portugalce i Kristijana Ronalda.

Utisak je da su mediji u Švajcarskoj očekivali dobar rezultat svog tima,

BONUS VIDEO Navijače Švajcarske teraju sa tribina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar