Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Neće niti nimalo lako.

Reprezentacija Srbije je na šokantan ispustila prednost protiv Kameruna od 3:1 i osvojila samo bod u meču drugog kola. To je značajno zakomplikovalo situaciju Srbije koja sada zavisi i od drugih rezultata.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija posle dva kola ima samoo jedan bod kao i Kamerun dok Švajcarska i Brazil imaju po tri i igraju međusobni meč od 17 časova.

Prvi kriterijum za određivanje plasmana je gol razlika, pa zatim broj datih golova, međusobni susret i broj crvenih i žutih kartona.

Scenario 1 – Pobeda Brazila protiv Švajcarske

U ovom trenutku, najviše nam odgovara pobeda Brazila jer sa Švajcarcima imamo meč u poslednjem kolu.

U tom scenariju, Srbija bipretekla Švajcarsku pobedom u trećem kolu. Tada bi se gledao i meč Brazila i Kameruna. U slučaju da Kamerunci izgube ili odigraju nerešeno, sve bi bilo jasno i Srbija bi išla dalje.

U slučaju da Kamerun pobedi Brazil, odlučivala bi gol razlika. Srbija trenutno ima gol razliku 3:5, a Kamerun 3:4, i morali bi da ostvarimo pobedu sa dva gola više od Kameruna za prolaz ili sa jednim više uz više datih golova.

Na primer, ako mi pobedimo sa 2:0, Kamerun ne sme da pobedi sa više od 1:0, jer bi u drugim varijantama ispali.

Scenario 2- Remi Brazila i Švajcarske

U tom slučaju, Brazil i Švajcarska bi imali po četiri boda i stvari bi se zakomplikovale. Srbija bi pobedom u poslednjem kolu došla do četiri boda kao i Švajcarska i onda bi odlučivala gol razlika. Švajcarska ima plus jedan koliko bi imala i pred poslednjem kolu. Srbiji bi trebala pobeda od dva gola razlike da bi nadmašila Švajcarce.

Ali to nije sve. U tom scenariju Kamerun ne bi smeo da dođe do pobede protiv Brazila. Ukoliko bi se to desilo, tada bi svi imali po četiri boda i odlučivala bi gol razlika sva četiri tima, a Brazil je trenutno u najboljem položaju jer trenutno ima plus dva, Švajcarska plus jedan, Kamerun minus jedan, a Srbija minus dva.

Scenario 3 – Pobeda Švajcarske nad Brazilom

U ovom slučaju, Švajcarska bi prošla u narednu rundu sa šest bodova, a Srbija bi pobedom nad njima morala da čeka razvoj situacije u meču Brazila i Kameruna.

Tada nam nikako ne bi odgovarala pobeda Brazila jer bi i defintivno ispali,, dok bi u slučaju nerešenog rezultata ili pobede Kamerunaca mogli da se nadamo da prođemo sa boljom gol razlikom odd brazila u slčaju remije ili Kameruna u slučaju njihove pobede.

Sve kalkulacije će biti mnogo jednostavnije kada svoj meč odigraju Brazil i švajcarska.

Preostali mečevi do kraja

2. kolo

17.00 Brazil – Švajcarska

3. kolo

2.12 Srbija – Švajcarska 20.00

2.12 Brazil – kamerun 20.00

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Navijanje u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare