Ninković i Švajnštajger na Mundijalu; Foto: EPA/MARCUS BRANDT

Nekadašnji nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger sumnja u šanse svoje zemlje za titulu na Mundijalu u Kataru.

Suprug Ane Ivanović Francuze smatra prvim favoritima, a spomenuo je još nekoliko timova koji su mu privukli pažnju.

PROČITAJTE JOŠ:

„Rekao bih Francuska. Imaju najkvalitetnije igrače i najbolji miks u timu. Ako su svi u formi, ako Pol Pogba bude na raspolaganju, oni su najveći favoriti. Pogledajte samo Kilijana Mbapea… to je radost, on je fantastičan igrač. Ali ovaj francuski tim takođe ima iskustvo zajedničke igre na velikom turniru. Trener Didije Dešan tačno zna šta može da traži od igrača na terenu“, rekao je Švajnštajger za Dojče Vele.

Uz njih odmah smešta i Brazilce i Holanđane. Suprug Ane Ivanović smatra da rival Srbije u grupi G ima opasan tim. Na pitanje da li Francuska ima motiv da odbrani titulu, odgovara sa – znam.

„Da, znam. Ko bi mogao da to zaboravi. Brazil takođe ima odličan tim, naravno. I Holandija je u dobroj formi“, kaže Švajnštajger.

Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Kada je reč o mogućnostima nemačkog tima, Švajnštajger je tu sumnjičav.

„Za mene postoji veliki znak pitanja u vezi sa nemačkim timom. U stanju smo da pobedimo sve ostale ekipe, ali prečesto jednostavno nismo dosledni. To je kao talas, 60 minuta dobrog fudbala i onda su poslednjih 30 minuta loši. Borimo se protiv timova koji se dobro brane kao nedavno Mađarska u Ligi nacija. Ako ne obratite pažnju na tranziciju i kontranapade, gubite kontrolu nad igrom. Na Svetskom prvenstvu naša prva utakmica je protiv Japana i to bi moglo da se ponovi“, kazao je srpski zet.

Osvrnuo se i na glasne proteste brojnih učesnika prvenstva, zbog kršenja ljudskih prava u Kataru.

„Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ali, ako kažete da Katar ne treba da bude domaćin Svetskog prvenstva, trebalo je to da kažete pre mnogo godina. To je moje mišljenje, prekasno je. Sada bi trebalo da im damo šansu, a posle turnira i celog iskustva da razgovaramo o tome šta je bilo dobro ili loše“, istakao je Bastijan Švajnštajger.

BONUS VIDEO: Katar 2022 Lična karta – Nemanja Gudelj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar