Foto: AP Photo/Manu Fernandez, Francisco Seco,Frank Augstein

Ko nas je kleo nije gubio vreme. Od kako se fudbalska reprezentacija Srbije okupila za Svetsko prvenstvo u Kataru, više se priča o povredama naših igrača, nego što se govori o bilo čemu drugome. 

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Prvo su svi strepeli da li će Aleksandar Mitrović biti spreman za Mundijal, jer je osećao bolove u stopalu i zglobu, zbog kojih je propustio nekoliko utakmica za Fulam u Premijer ligu.

Potom se pojavila i informacija da je Mitrović viđen na štakama, ali na srecu Mitrogol se oporavio, međutim, odsustvo s terena je ipak ostavilo traga u igri srpskog napadača.

PROČITAJTE JOŠ

Druga briga bio je Dušan Vlahović, koji se povredio u Juventusu još početkom novembra. Osetio je bol u primicaču i rovit je stigao na pripreme, ali se vratio u pogon i dobio je priliku da igra protiv Brazila. U tom kratkom periodu provedenom na terenu, navodno, ponovo je osetio bol u primicaču, i selektor Dragan Stojković je objasnio da Vlahović ne igra više jer “nije na svom nivou”, ali se na društvenim mrežama oglasio napadač Juventusa porukom – “Uvek spreman”.

Nova loša vesti bio je Filip Kostić. Požalio se fudbaler Juvetusa na bol u mišiću, propustio je pet dana priprema u Bahreinu kao i prijateljsku utakmicu sa domaćinom.

“Juventus kao da nema drugu stranu terena, pa samo igra preko Kostića”, pokušao je selektor da šalom razbije ozbiljnu situaciju.

I u Dohi je radio smanjenim intenzitetom, nije ga selektor naprezao protiv Brazila i sada je valjda spreman da da sve od sebe kako bi Srbija ipak zaigrala u osmini finala.

Foto: EPA-EFE/Neil Hall

Strahovali su svi i kakvo je stanje povređenog lista Saše Lukića, veziste Torina, međutim, uvodnih nekoliko treninga su otklonili sve dileme da je spreman da igra.

Sada se ponovo glasno priča o povredama. I sve su podjednako zabrinjavajuće, jer u pitanju su Sergej Milinković-Savić, Strahinja Pavlović i Miloš Veljković. Svi su tražili izmene protiv Kameruna, a vest o povredi Sergeja pojavila se još posle utakmice s Brazilom.

Posle duela s Kamerunom vesti o povredi nisu više bile samo spekulacije, jer se pojavila fotografija sa Sergejevim otečenim zglobom.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

“Verujem da ću igrati protiv Švajcarske. Zatezalo me je i pre meča s Kamerunom, bolelo me je, nikada nisam imao problem sa primicačem. Nadam se da nije nešto ozbiljno. To je bilo posle Brazila, osećao sam bolove, mislio sam da ću moći svih 90 minuta, ali ohladio sam se i počelo je da me preseca, pa sam tražio izmenu”, objasnio je Pavlović.

Selektor Dragan Stojković je posle remija s Kamerunom otkrio da je i Miloša Veljkovića morao da vadi iz igre, što je potvrdio i štoper “orlova”.

“Dobio sam udarac i malo me je zateglo. Osećao sam bol, primicač…”, rekao je Veljković.

Utakmica sa Švajcarcima igra se u petak od 20 časova. Biće tu mnogo ne prespavanih noći selektora Dragana Stojkovića.

BONUS VIDEO Dušan Vlahović trči nakon utakmice sa Kamerunom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare