Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ukoliko dođete na utakmicu Srbija - Kamerun, koja se igra sutra od 13 časova po lokalnom vremenu u Dohi (11 po našem), čak i ukoliko nemate kupljenu ulaznicu možda vam se posreći i ipak pogledate meč, samo bi trebalo da budete strpljivi.

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

FIFA se ozbiljno osramotila s ovim Svetskim prvenstvom, jer uprkos tome što svakodnevno ponavlja informaciju kako je prodato tri miliona karata za ovaj Mundijal, i dalje ima mnogo praznih stolica na raznim utakmicama. Jedinu pravu fudbalsku atmosferu u prvoj nedelji Svetskog prvenstva osetili smo na mečevima Srbija – Brazil i Argentina – Meksiko, možda tu i tamo nije loše ni na mečevima Engleza, a ostali susreti su kao loše režirana predstava, bolivudski blokbaster s ogromnim brojem statista.

S obzirom na to je je mnogo praznih mesta na stadionima, naročito na utakmicama poput Hrvatska – Maroko ili Holandija – Senegal, karte kod preprodavaca, kojih nećete verovati ima i na Svetskom prvenstvu, pred sam start meča koštale su po 30 – 40 rijala ili oko 10 evra, što je nezapamćena cena po kojoj mogu da se gledaju mečevi Mundijala. I to nije sve. Često se dešava da domaćin, ukoliko je popunjenost tribina ispod 80 posto, otvori kapije i progleda kroz prste čak i onima koji nemaju ulaznice, kao što je to bio slučaj na gore spomenutom meču Holandije i Senegala.

Nego da se vratimo na meč Srbije i Kameruna, koji sigurno istio neće biti u fokusu većeg proja navijača, a uz to se igra i u „nevreme“, od 13 sati po lokalnom vremenu. Pred početak Mundijala informacija je bila da u Dohi nema ulaznica za ovaj suret drugog kola, a zatim da ipak ima, ali samo za sektor dva i cena je nešto više od 200 evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Mnogi Srbi koji nemaju karte nadaju se ipak da će na dan meča nabaviti po pristupačnijim cenama za druge, jeftinije sektore.

Dešava se, međutim, da preprodavci, kao uoči utakmice Francuske i Danske, ne žele da spuste cenu karata iako je utakmica uveliko počela, tako da dosta ulaznica ostane i neiskorišćeno.

Inače, meč Srbije i Kameruna igra se na stadionu „Al Džanub“ do kojeg je najlakše stići taksijem ili Uberom, koji nije preterano skup, ili metroom, ali onda navijači moraju da se naoružaju strpljenjem, naročito prilikom povratka sa stadiona, jer je organizacija takva da ste prinuđeni da čekate i koristite autobus od metro stanice do stadiona.

BONUS VIDEO Kamerunka vređa Srbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare