Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Dešavanja iz Katara pratite na Nova.rs.

Fudbaleri Španije i Nemačke remizirali su rezultatom 1:1 u meču 2. kola E grupe Svetskog prvenstva u Kataru.

#related-news_0

Iako je utakmica dva nekadašnja prvaka sveta bila jedna od onih koje su svi željno iščekivali, meč ipak nije doneo toliko uzbuđenja u prvih 45 minuta.

Doduše, jeste poništen gol Antonija Ridigera zbog ofsajda, ali sem toga viđeno je tek nekoliko solidnih prilika, izuzev maestralne odbrane Manuela Nojera nakon šuta Danija Olma u uvodnim momentima susreta.

No, sve to se promenilo u drugom poluvremenu.

Ulaskom Alvara Morate sredinom drugog poluvremena Španija je podigla nivo agresivnosti, a to se isplatilo u 62. minutu, kada je Đordi Alba centrirao a Morata sjajno pogodio spoljnim delom kopačke.

Nemci su tada krenuli na sve ili ništa, ali je izgledalo kao da će Španija uspeti da se odbrani sve do 83. minuta i jedne odlične lopte koja je prošla iza leđa odbrane Španije, a Filkrig snažnim udarcem zamalo pocepao mrežu rivala.

Takođe, Nemci su nešto ranije tražili i penal nakon što je Serhio Buskets igrao rukom, ali je sudija Makeli pokazao da se igra nastavi.

Meč je završen nerešeno, 1:1, pa će prolaz dalje obe ekipe tražiti u poslednjem kolu.

Računica je jasna – trijumf nad Japanom Španiji donosi prvo mesto, trijumf Nemačke nad Kostarikom Nemcima prolaz dalje…

Španci su u prvom kolu sa 7:0 savladali Kostariku, dok je Nemačka šokantno poražena od Japana.

Da situaciju dodatno zakomplikuje postarala se Kostarika, koja je sa 1:0 bila bolja od Japana, pa će na taj način, čak i ukoliko bi Nemačka i ovog puta bila poražena, ostati u igri za prolaz u poslednjem kolu, mada bi u potpunosti zavisila od rezultata drugih reprezentacija.

Španija – Nemačka 1:1 (0:0)

(Morata 62 – Filkrig 83)

Stadion: Al Bajt; Sudja: Dani Makeli (Holandija)

Španija: Simon – Karvahal, Rodri, Laport, Alba (od 82. Balde) – Buskets, Gavi (od 66. Vilijams), Pedri – Feran Tores (od 54. Morata), Olmo, Asensio (od 66. Koke)

Nemačka: Nojer – Kerer (od 70. Klosterman), Zile, Ridiger, Raum (od 87. Šloterbek) – Kimih, Gorecka – Gnabri (od 85. Hofman), Gundogan, Musijala – Miler (od 70. Filkrig)

Standings provided by Sofascore

Španija - Nemačka 1:1