Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Fudbalska reprezentacija Maroka pobedila je selekciju Španije u osmini finala na Mundijalu u Kataru nakon boljeg izvođenja penala – 0:0 (3:0).

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Maroko je ispisao istoriju i prvi put će se naći u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ

Nismo videli golove tokom regularnog dela i produžetaka, ali je to moglo da bude drugačije, pošto su na startu meča obe ekipe stvarale šanse.

Prvo je probao Hakim Ziješ iz slobodnog udarca u 12. minutu, ali je šutirao preko gola Španaca, dok su Španci u 25. minutu, pogodili prečku, nakon što je šutirao Gavi, ali iz ofsajd pozicije. 

Foto: EPA-EFE/Neil Hall

Prva velika šansa došla je u 33. minutu, posle greške Ferana Toresa, a Naser Mazraui je snažno šutirao, ali je Unai Simon to odbranio.

Do kraja prvog poluvremena Maroko je bio bolji rival, ali je mreža Španije ostala netaknuta.

U drugom delu smo videli veliku borbu, ali samo na sredini terena, pošto je Španija držala loptu u svojim nogama do kraja meča.

Tek u 82. minutu Alvaro Morata je uspeo da pobegne odbrani Španaca i da šutira, ali gotovo iz “mrtvog” ugla, te je njegov pokušaj završio daleko od gola.

Foto: EPA-EFE/Mohamed Messara

Otišli smo u produžetke, koji su bili prilično dosadni sve do poslednjih momenata utakmice.

Pablo Sarabija je pogodio stativu, ali da je postigao pogodak bilo bi provere iz VAR sobe oko ofsajd pozicije, te smo po drugi put otišli u penal završnicu na Mundijalu u Kataru.

Heroj Maroka bio je golman Bono, koji je odbranio dva penala reprezentacije Španije, dok je Pablo Sarabija pogodio stativu.

Marokanci će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Portugal – Švajcarska.


Maroko – Španija 0:0 (3:0)

Stadion: Education City, (Doha); Sudija: Fernando Rapalini (Argentina)

Maroko: Bono – Mazraui (od 82. Atijat-Alal), Agerd (od 84. Jamik), Sais, Hakimi – Amrabat, Amala (od 82. Šedira), Unai – Bufal (od 66. Ezalzuli), En Nesiri (od 82. Sabiri), Ziješ; Selektor: Valid Regraui

Španija: Simon – Ljorente, Rodri, Laport, Alba (od 98. Balde) – Buskets, Gavi (od 63. Soler), Pedri – Tores (od 75. Vilijams), Asensio (od 63. Morata), Olmo (od 98. Fati); Selektor: Luis Enrike

Maroko - Španija 0:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar