Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Tim koji smo svi čekali.

Foto: Nova.rs

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

„Ako želiš da pobediš ne smeš da izgubiš“, komičan je citat iz popularnog stripa Alan Ford, ali na najbolji način govori o situaciji u kojoj se našla reprezentacija Srbije uoči poslednje utakmice grupe G na Mundijalu protiv Švajcarske (20 sati, stadion 974). Dakle, „orlovi“ moraju da pobede ukoliko žele u osminu finala i nijedan drugi rezultat im ne odgovara, da bi pobedili moraju da postignu gol više od rivala. Eto, prosto je, videćemo da li je i moguće.

I sada se naravno postavlja pitanje svih pitanja, kao da je ono jedino i presudno, a to je da li će Srbija igrati s jednim, dva ili tri napadača, što bi rekao selektor Dragan Stojković na poslednjoj konferenciji za novinare uoči utakmice. Tu se, naravno, nameće i pitanje da li Aleksandar Mitrović ostaje „usamljen“ u napadu ili će gužvu u šesnaestercu gostiju praviti i Dušan Vlahović.

PROČITAJTE JOŠ

Ali, da krenemo redom.

Pred gol će ponovo Vanja Milinković-Savić i tu dileme ne bi trebalo da bude, jer je on u prethodne dve utakmici čini se zacementirao svoje mesto u timu i pored pet primljenih golova. Da nije bilo njegovih odbrana bilo bi ih mnogo više.

Ispred njega će gol čuvati oporavljeni Strahinja Pavlović, Miloš Veljković i Nikola Milenković.

Mesto zadnjeg veznog bi trebalo da pokrije Saša Lukić i ukoliko Srbija bude igrala s dva napadača ispomoć bi trebalo da mu bude Sergej Milinković Savić. Desnu i levu stranu zatvaraće Andrija Živković i Filip Kostić.

Kapiten Dušan Tadić biće zadužen za razigravanje saigrača, a ispred njega vrlo je moguće da ćemo uparene videti Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića.

Srbiji su potrebna tri boda, ali sumnjamo da će selektor Dragan Stojković dozvoliti da ekipa krene grlom u jagode, jer je u utakmicama protiv Brazila (0:2) i Kameruna (3:3) napravljeno mnogo grešaka koje su „orlove“ skupo koštale. Svaka nova u duelu sa Švajcarcima stavila bi srpski tim u veoma nezahvalnu situaciju da juri rezultat iz još teže situacije nego što je ova sada.

chosen11.com

Odbrana Švajcaraca je veoma čvrsta, Brazilci su je jedva probili, tako da će osim pritiska Srbima biti potrebno i strpljenje, uz što manji broj napravljenih grešaka u našoj odbrani.

Ukoliko se selektor Stojkovioć odluči da ipak ojača vezni red kako bi lopta bila u našem posedu što više, čini se da bi jedina izmena bila da umesto Dušana Vlahovića zaigra Nemanja Gudelj. Piksi je, međutim, i do sada znao da iznenadi izborom tima, tako da nije isključeno da na tereni izvede i nekog džokera, što je malo verovatno.

Mogući tim: Vanja Milinković Savić, Milenković, Veljković, Pavlović, Lukić, Živković, Sergej Milinković Savić, Kostić, Tadić, Vlahović, Mitrović.

BONUS VIDEO Trening reprezentacije Srbije posle meča sa Kamerunom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar