Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Kraj saradnje.

Fudbalska reprezentacija Nemačke nastup na Svetskom prvenstvu završila je u grupnoj fazi zauzevši treće mesto na tabeli, iza Španije, Japana a ispred Kostarike.

PROČITAJTE JOŠ...

Po povratku u domovinu usledili su sastanci, a glavna tema bila je budućnost selektora Hanzija Flika.

Kada je tamošnji fudbalski savez doneo odluku da Flika ne menja, činilo se da neće biti većih promena, ali je samo dan kasnije usledila vest o otkazu za legendu nemačkog fudbala.

Oliver Birof, sportski direktor „pancera“, neće više obavljati tu funkciju nakon što je FS Nemačke raskinuo ugovor sa jednim od najboljih napadača u istoriji reprezentacije Nemačke.

Birof je bio deo reprezentacije od 2004. godine, kada je na inicijativu Jirgena Klinsmana dobio ulogu menadžera reprezentacije zaduženog za odnose sa javnošću, što je obavljao sve do 2017. godine. Rekonstrukcijom krovne organizacije nemačkog fudbala legendarni napadač je prebačen na poziciju tehničkog direktora za nacionalne selekcije i fudbalski razvoj, ali je, nakon dva vezana debakla (Nemci ispali i u grupnoj fazi Mundijala u Rusiji 2018. godine), doneta odluka o raskidu saradnje.

BONUS VIDEO Piksi o debaklu u Kataru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare