Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

Nije bilo lako.

Selektor Portugala Fernando Santoš izabrao je 26 igrača koji će predstavljati Portugal na Svetskom prvenstvu u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ...

Santoš je od ranije ostao bez Pedra Neta iz Vulverhemptona i Dioga Žote iz Liverpula zbog povreda, a pred poslednji rez na raspolaganju je imao 29 imena. Ipak, koliko nije bilo lako Santošu pokazuje i to što je odmah potom uputio izvinjenje:

„Iskoristio bih priliku da uputim izvinjenje igračima koji su zbog svega postignutog u reprezentaciji zaslužili da se nađu na ovom spisku“, rekao je on, pre nego što je saopštio da u timu neće biti Žoaa Mutinja, dvojice golmana Ruija Silve i Entonija Lopeša, a neočekivan je i izostanak Renata Sančeza, koji je platio ceh boravku na klupi Pari Sen Žermena…

Očekivano, prva „violina“ će biti Kristijano Ronaldo, od „jačih“ imena su Žoao Feliks i Rafael Leao od napadača, u veznom redu Bruno Fernadeš iz Mančester junajteda i Bernanrdo Silva iz Sitija u veznom redu, Diogo Dalot, Žoao Kanselo i veteran Pepe u odbrani, dok će gol čuvati najverovatnije Diogo Kosta, zvezda Porta.

Portugalci su u grupi H sa Urugvajom, Južnom korejom i Ganom. Pre odlaska u Katar će 17. novembra u Lisabonu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Nigerije.

Spisak Portugala za Svetsko prvenstvo u Kataru

Golmani: Diogo Kosta (Porto), Rui Patrisio (Roma), Žoze Sa (Vulverhempton)

Defanzivci: Diogo Dalot (Mančester Junajted), Žoao Kanselo (Mančester siti), Antonio Silva (Benfika), Danilo Pereira (PSŽ), Pepe (Porto), Ruben Dijaš (Mančester siti), Nuno Mendeš (PSŽ), Rafael Gereiro (Dortmund)

Vezisti: Vilijam Karvaljo (Betis), Ruben Neveš (Vulverhempton), Žoao Palinja (Fulam), Žoao Mario (Benfika), Otavio (Porto), Vitinja (PSŽ), Bruno Fernandeš (Mančester junajted), Bernardo Silva (Mančester siti), Mateus Nuneš (Vulverhempton),

Napadači: Kristijano Ronaldo (Mančester junajted), Žoao Feliks (Atletiko Madrid), Rafael Leao (Milan), Andre Silva (RB Lajpcig), Gonsalo Ramos (Benfika), Rikardo Orta (Braga)

BONUS VIDEO Majstorija Dušana Tadića i atraktivan gol za Ajaks

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar