Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi obraćao se poslednji put javnosti pred put u Katar.

Piksi je već ranije objavio spisak od 26 igrača koji će putovati na Svetsko prvenstvo od 20. novembra do 18. decembra, a na konferenciji je otkrio i stanje povreda srpskih napadača Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića.

PROČITAJTE JOŠ

Oni su propustili poslednjih nekoliko utakmica Fulama i Juventusa, i još uvek svi strepe, pošto je njihov nastup za prvu utakmicu portiv Brazila (24. novembar 20 časova) neizvestan.

„Duži period su van tima, dobro je što ja čvrsto verujem da će biti spremni i radi se na tome. Kao što kaže kaže Aleksandra Prijović ‘Nije kome je rečeno, već kome je suđeno’. Nadam se da će sve biti u redu, a i da ne bude, naći ću rešenje, lakše ili teže.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi Foto: Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Sasvim spokojno i spremno odlazimo u Katar, da pokažemo da Srbija može da odigra kako želi i kako može. U narednim danima ću se više družiti sa lekarima i medicinskim timom nego sa igračima. Nadam se da su obavešteni da treba da dođu u 18 časova na trening. Bilo je problema i problemčića, ali ima vremena do prve utakmice sa Brazilom, ne mislim na Bahrein jer je ona nebitna. Srbija će izlaziti na teren u najjačem mogućem sastavu. Nemam dilemu sa obzirom na mentalitetom ove dvojice da će uraditi da budu na raspolaganju“, otkrio je Piksi.

Dodao je i da će Mitrović otići na Mundijal čak i ‘bez noge’.

„Čuo sam da je Mitrović bio na štakama, ali to nisam video. On će ići na Mundijal i bez noge, možemo i glavu da mu skratimo, ali ćemo ga opet voditi. Do noćas imamo vremena da promenimo neke stvari, ali često sumnjam da se nešto promeni u poslednji čas. On će ići makar i bez noge, možda igra i bez jedne noge, što da ne budemo jedinstveni u svetu da igramo sa igračem sa jednom nogom. Ponašanjem, igrama, mentalitetom, pa i povredama koje će imao. Mnogi igrači ne bi bilo, on je takav mentalitet. Verujemo da će biti sve u redu, njihov psihološki sklop, sigurno postoji zadrška da se ne desi nešto, pa da ne budu na Mundijalu.“

BONUS VIDEO Gardijan prognozira da su Piksijevi orlovi deseti favoriti u Kataru