Grent Val
Grent Val; Foto: Screenshot Youtube CBS New York

Strašne vesti stižu iz Katara... Niko ne želi da poveruje u ovo što je upravo pročitao...

Mim
.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Grent Val, dugogodišnji fudbalski novinar koji je Svetsko prvenstvo pratio na licu mesta kao reporter CBS Sporta, preminuo je dok je izveštavao sa meča Argentine i Holandije u toku penal serije. Val je imao samo 48 godina.

PROČITAJTE JOŠ

Uzrok smrti još uvek nije poznat.

Prve informacije o poslednjim minuta preneo je „Asošijejted pres“.

„Američki novinari koji su sedeli pored Vala preneli su da se zavali u sedište medijske tribine na stadionu ‘Lusail ajkonik’ tokom produžetaka i susedni novinari su pozvali hitnu pomoć da mu pomognu. Radnici hitne pomoći su brzo odgovorili, preneli su reporteri i kasnije je saopšteno da je preminuo“, preneo je ovaj čuveni medij.

Val je u ponedeljak objavio na Tviteru da je bolestan već 10 dana, a to je pripisao prekomernom radu i što nije dovoljno spavao dok je pratio Svetsko prvenstvo pre nego što su njegovi simptomi postali toliko ozbiljni da je morao da ode na medicinsku kliniku u Kataru.

„Otišao sam u kliniku u glavnom centru za medije danas i rekli su mi da verovatno imam bronhitis. Dali su mi dozu antibiotika i nekoliko sirupa za težak kašalj i već se osećam malo bolje par sati kasnije. Ali i dalje: Nije dobro“, napisao je Val.

Dobio je negativan nalaz na koronavirus.

Postao je prepoznatljivo lice kada mu je isprva bilo zabranjeno da uđe na meč Velsa i SAD jer je nosio LGBT+ majicu. Obezbeđenje mu je najpre poručilo: Moraš da promeniš maijcu. To nije dozvoljeno. Ipak, nakon nepotrebne rasprave su ga pustili u media centar. Nosio je istu majicu, bio je zadržan pola sata i pušten.

Borio se za prava diskriminisanih, poput LGBT+ populacije u Kataru ili migranata koji su izgubili živote. Od njega se sada opraštaju američki novinari.

„Šokirani smo, tužni i slomljenog crva nakon tragične smrti Grenta Vala. Bio je ljubazna i brižna osoba čije su strast prema fudbal i posvećenost novinarstvu bili nemerljivi“. Bio je važan član fudbalske zajednice više od dve godine i mnogo će nam nedostajati. Naše saučešće ide njegovoj supruzi Selin, njegovoj porodici i voljenima“, poručio je Don Garber.

„Grent je bio sjajan reporter. Neustrašiv. Posvećen. Brižan. Razbile su me ove vesti“, napisao je Džeremi Šap.

„Grent Val je bio najbolji kog smo imali. Koliko je ovo užasno“, napisao je Beri Pečeski.

„Grent Val je bio neverovatno ljubazan prema svima, ali me je posebno dirnulo kako je bio topao i otvoren prema mojoj mami kada je shvatio da je ova veliki fudbalski navijać. Vest mi je slomila srce“, napisala je Mina Kims.

Oglasio se i Fudbalski savez SAD o smrti Vala.

„Čitava fudbalska porodica SAD je slomljenog srca kada je čula da je izgubila Grenta Vala. Fudbalski navijači i novinarstvo najvišeg kvaliteta znali su da uvek mogu da računaju na Grenta da dostavi zabavne i uviđajne priče o igri i glavnim ljudima. timovima, igračima, trenerima i mnogim ličnostima koje čini fudbal kao nijedan drugi sport. Ove u SAD Grentova start prema fudbalu i posvećenosti da podigne njegov ugled širom sportskog podneblja su odigrali važnu ulougu uda se pomogne da dođe do interesovanja i poštovanja prema ovoj prelepoj igri. Podjednko je važna bila Grentova vera da snaga igre može da unapredi ljudska prava i to ostaje inspiracija za sve nas. Grent je od fudbala napravio svoj životni rad i razorezni smo da on i njegove briljantne priče neće biti više sa nama. Savez SAD šalje najiskrenije saučešće Grentovoj supruzi doktorki Selin Gaunder i svim članovima porodice, prijateljima i kolegama u medijima. Želimo da zahvalimo Grentu za njegovu neverovatnu posvećenost i na uticaju na igru u SAD. Njegove priče će nastaviti da žive“, stajalo je u objavio Saveza.

BONUS VIDEO Dolazak fudbalera iz Katara