Foto: EPA-EFE/Mohammed Badra

Brzonogi napadač otkrio zašto je dugo razmišljao da napusti nacionalni tim

Kilijan Mbape važi za jednog od najboljih fudbalera današnjice, ali je bio na pragu da napusti reprezentaciju Francuske zbog uvreda navijača koje je trpeo.

PROČITAJTE JOŠ:

Najveći problem bile su uvrede na rasnoj osnovi, a u intervjuu za „Sport ilustrejted“, Mbape je otkrio da je razgovarao i sa predsednikom Fudbalskog saveza Francuske Noelom le Gretom. Proslavljeni fudbaler je od njega tražio da zaštiti igrače od pomenute vrste nasilja.

„Rekao sam mu da ne mogu da igram za ljude koji misle da sam majmun. Neću da igram“, rekao je Mbape koji je istakao i da nije osećao podršku saveza niti je mogao da oceni razgovor sa predsednikom saveza kao posebno produktivan.

Ipak, razgovori sa porodicom pomogli su Mbapeu da prebrodi probleme i sada je ponovo deo reprezentacije pred Mundijal u Kataru.

„Mislim da sam ja primer za sve. Ovo je nova Francuska… Zato nisam odustao od reprezentacije. To je poruka mlađima od mene – mi smo jači od toga. Osećam se kao Francuz jer sam rođen u Francuskoj, ona mi je dala mogućnost da odrastem normalno“, dodao je.

Mbape će sa Francuskom na predstojećem Svetskom prvenstvu igrati u Grupi D uz Australiju, Dansku i Tunis. Brzonogi napadač PSŽ-a bio je heroj nacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji kada je postigao gol u finalu protiv Hrvatske, ali se na meti kritika našao nakon promašenog penala na Evropskom prvenstvu prošle godine u meču osmine finala protiv Švajcarske.

BONUS VIDEO Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice