Foto: Tanjug/AP Photo/Ricardo Mazalan

Hrvatska je drugi Mundijal zaredom stigla u Top 8, a želi da ponovi uspeh iz Rusije pre četiri godine kada je stigla do finala.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Vicešampion planete je u napetom meču uspeo da savlada Japan posle boljeg izvođenja penala sa 3:1 u osmini finala, a jedna od strelaca tih golova bio je Nikola Vlašić.

PROČITAJTE JOŠ

Hrvatski vezista je najpre pohvalio Japan.

„Japan se pokazao kao odlična ekipa, nije slučajno pobedio Španiju u Nemačku. Znali smo da su disciplinovani, da igraju na kontre, ali smo posle njihovog gola dominirali. Zasluženo smo pobedili“, iskren je Vlašić.

Otkrio je i kakvo je stanje u svlačionici nakon što je Hrvatska kao i na prethodnom Mundijalu prošla dalje posle penala.

„Prošli Mundijal smo došli do finala, dosta njih je iz tog tima i njima je sve ovo normalno. Ja nisam bio tad i mnogo sam srećan“, rekao je Vlašić koji je tako otkrio šta nije očekivao u svlačionici.

Vlašić je poželeo sreću Srbiji pred duel sa Švajcarskom, a sada otkriva da je dobio poruke od saigrača iz Torina Nemanje Radonjića, Saše Lukić i Vanje Milinković-Savića.

Poslali su mi poruke Nemanja, Saša i Vanja… Čuli smo se tokom turnira. Nažalost, oni su već otišli kući““, rekao je Vlašić.

U četvrtfinalu će Hrvatska igrati protiv Brazila koji je sa 4:1 savladao Južnu Koreju.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi 80 minuta pričao o Srbiji na Mundijalu