Foto: EPA-EFE/Leszek Szymanski

Teške optužbe.

Reprezentacija Poljske u Kataru se nada da će predvođena jednim od najboljih fudbalera na planeti Robertom Levandovskim napraviti ozbiljan rezultat, ali je ekipa u centru pažnje zbog nefudbalskih stvari.

PROČITAJTE JOŠ

PRvo se o njima pričalo zbog činjenice da su ih bombarderi pratili na letu za Katar, a sada se priča vrti oko glavne zvezde ekipe.

Zapravo, njegove pratnje.

U centru pažnje je slučaj Dominika Gruče, telohranitelja reprezentacije Poljske, kao i ličnog telohranitelja kapitena Roberta Levandovskog.

Njegova burna prošlost sada je ponovo u centru pažnje.

Bio je neonacistički militant optužen za pripadnost kriminalnoj bandi koja se bavi kidnapovanjem, eksploatacijom prostitucije i promocijom fašizma. Poljska federacija je odmah odlučila da ga ukloni.

Foto: EPA-EFE/Leszek Szymanski

List Virtualna Polska piše, potkrjepljen obiljem grafičkog materijala koji je već završio u kancelariji poljskog tužilaštva, da je Gruča na fotografiji zajedno sa muškarcima koji pozdravljaju fašizam, uz fotografije Rudolfa Hesa i Hitlerove desne ruke, odštampane na majice.

I ne samo to, njemu se sudi za militantnost u kriminalnoj bandi kojoj pripada oko 50 ljudi a svi su optuženi za nacističku propagandu, otmice, eksploataciju prostitucije i organizovanje tuča.

Telohranitelj nacionalnog tima je zaista potvrdio da mu se sudi, međutim, odbacujući optužbe i uveravajući da mu se ne sudi za promovisanje nacizma ili rasne mržnje.

Suspenzija sa mesta telohranitelja reprezentacije trajaće, kako objašnjavaju u savezu, „dok nadležni državni organi i službe ne utvrde verodostojnost vesti koju prenose mediji”.

Činjenica je da se Poljska približava Svetskom prvenstvu poremećena spoljnim faktorima, a prvu utakmicu će igrati već u utorak protiv Meksika.

Pored Meksikanaca, u grupi sa njima su još Argentina i Saudijska Arabija, a Poljaci su na papiru favoriti za odlazak u osminu finala zajedno sa Argentinom.

BONUS VIDEO Srbija ima novog Vidića – biciklom išao na treninge, trener mu proveravao ocene, ima neobičan nadimak

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare