Luka Modrić
Luka Modrić; Foto: EPA-EFE/Stuart Franklin / POOL

Luka Modrić, fudbaler Real Madrida i dugogodišnji kapiten Hrvatske, najavio je kraj reprezentativne karijere.

Iskusni vezista je istakao da će na Mundijalu u Kataru (20. novembar – 18. decembar) poslednji put igrati u dresu Hrvatske.

PROČITAJTE JOŠ

Već neko vreme se to spekulisalo, a sada je on potrdio da FIFA + kanal.

„Svestan sam da mi se bliži kraj karijere i ovo Svetsko prvenstvo je poslednje takmičenje koje ću igrati za Hrvatsku. Ljudi me često pitaju zašto i dalje igram za Hrvatsku umesto da se fokusiram na klub. Reprezentacija je nešto jako posebno za mene. Nema većeg gušta nego igrati za svoju državu. Moj oproštaj će biti neverovatno težak“, istakao je Modrić.

Nije poznato da li to znači da će u Kataru završiti sa reprezentacijom ili u planu ima neku utakmicu u otadžbini. Možda čak i završni turnir Lige nacija.

„Nije to floskula, ali meni je uvek ogromna čast igranje za reprezentaciju. Ja pre svega uživam igrajući za Hrvatsku i mislim da moje emocije na svakoj utakmici dovoljno govore. Iskreno, nisam mislio da ću imati ovoliko nastupa i da ću biti rekorder.T o mi nisu bili snovi kad sam počeo da igram, najvažnije mi je bilo da nešto veliko ostvarim s Hrvatskom.“

Rekao je Modrić koji do sada ima 135 mečeva u dresu Hrvatske.

„Što se reprezentacije tiče, biću iskren. Moj prvobitni plan, pre pandemije, bio je da odradim Evropsko prvenstvo pa da onda sednem i razmislim. Opet, kad vidim s koliko gušta i dalje dolazim u reprezentaciju, mislim da još mogu puno dati i da mogu pomoći ovim mlađim momcima da stasaju i da shvate što znači igrati za Hrvatsku. Dok god se budem osećao dobro, dok budem osetio da sam potreban i da sam potreban Hrvatskoj na terenu, nema razloga da ne budem tu i ne pomognem koliko god mogu“, dodao je ranije ove godine.

BONUS VIDEO Tucak: Bez pomoći države nema novog Đokovića, Filipovića, Rađe, Modrića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar