EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Selektor kaže da su mu vrata uvek otvorena, ali mladi fudbaler želi da se proslavi u drugoj zemlji

Kristijan Volpato, mladi fudbaler Rome, imao je priliku da predstavlja Australiju na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali je odbio poziv selektor Grema Arnolda.

Volpato se dugo premišljao šta da radi, ali mu je u planu da u budućnosti zaigra za Italiju, stoga je sada odbio Australiju.

„Rekao sam mu da je na popisu od 26 igrača, a on mi je odgovorio da mora da popriča sa svojim ljudima. Na kraju je odbio poziv. Razumem ga. Jako je mlad i to je ogromna odluka u tako ranoj fazi karijere i nije želeo da je donese“, rekao je selektor „kengura“ Grem Arnold.

PROČITAJTE JOŠ:

Australija zbog ovoga neće zatvoriti vrata Arnoldu, a pred njim je da donese konačnu odluku.

„Kristijan je sjajan dečko i vrata reprezentacije su mu uvek otvorena ako poželi da zaigra za Australiju. Znam da mu nije bilo lako, ali to je njegova odluka i ja je poštujem. Puno toga u karijeri je još pred njim“, dodao je Arnold.

Inače, Volpato je rođen u Australiji, ali ima italijanske korene, te u Romi već dugo igra fudbal. Trenutno je član i omladinskog i A tima, pošto ima samo 18 godina.

Ove sezone je odigrao sedam utakmica, te upisao dva gola i jednu asistenciju.

Ugovor sa „vučicom“ ima do 2026. godine, a o njegovoj karijeri brine menadžerska agencija čiji je vlasnik Frančesko Toti.

BONUS VIDEO Katar 2022 Lična karta – Sergej Milinković Savić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar